image

Chinese vpn-provider GreenVPN sluit deuren

dinsdag 4 juli 2017, 13:18 door Redactie, 7 reacties

De Chinese vpn-provider GreenVPN heeft onder druk van de Chinese overheid de deuren gesloten. Het bedrijf stuurde klanten vorige week een bericht dat het vanaf 1 juli geen diensten meer aanbiedt, zo laat persbureau Bloomberg weten. Aanleiding was een waarschuwing van de Chinese autoriteiten.

Verdere details worden niet door het bedrijf gegeven. Via een virtual private network (vpn) wordt er een versleutelde verbinding naar een server op een bepaalde locatie opgezet. Het vpn zorgt ervoor dat al het verkeer naar de vpn-server is versleuteld, zodat de eigen internetprovider niet kan meekijken. Daarnaast kan de vpn-gebruiker in veel gevallen zijn locatie aanpassen, om bijvoorbeeld van diensten gebruik te maken die alleen in bepaalde landen toegankelijk zijn.

Vanwege de internetcensuur in China zijn vpn-diensten erg populair, omdat gebruikers zo allerlei geblokkeerde websites toch kunnen bezoeken. Begin dit jaar begon de Chinese overheid een campagne om ongeautoriseerde vpn-diensten en andere tools om censuur mee te omzeilen te verbieden. Vpn-providers moeten door de overheid zijn goedgekeurd als ze hun diensten in China willen blijven aanbieden. Klanten van GreenVPN kunnen via de website van de provider hun geld terugvragen.

Reacties (7)
04-07-2017, 16:41 door Anoniem
Tja,dat is nog eens echt internet dictatuur.
In China wil de overheid wel alles kunnen volgen tot de kleinste strohalm.
04-07-2017, 17:05 door Anoniem
Met andere woorden, elke andere VPN dienst uit China kun je beter niet gebruiken?
04-07-2017, 20:36 door Anoniem
Dit zal neem in aan in ieder land zo werken. De wet is niet overal gelijk, maar bied je een dienst aan die tegen de wet van dat land ingaat dan krijg je uiteindelijk problemen.
04-07-2017, 20:57 door Anoniem
De Chinese overheid wil inderdaad zo veel mogelijk in de gaten houden. Maar als het om privacy gaat, welk land had ook al weer de meeste politie taps in de wereld? Nederland!
04-07-2017, 22:17 door Anoniem
Door Anoniem: De Chinese overheid wil inderdaad zo veel mogelijk in de gaten houden. Maar als het om privacy gaat, welk land had ook al weer de meeste politie taps in de wereld? Nederland!

Liegen is ook een vak blijkbaar.
05-07-2017, 08:28 door Anoniem
Encryptietechnologie is in bepaalde gevallen nog steeds onderhevig aan exportregelingen.
Je kan dus niet "zomaar" een VPN verbinding leggen over landsgrenzen heen. (Binnen Europa valt dat nog wel mee.)
05-07-2017, 14:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: De Chinese overheid wil inderdaad zo veel mogelijk in de gaten houden. Maar als het om privacy gaat, welk land had ook al weer de meeste politie taps in de wereld? Nederland!

Liegen is ook een vak blijkbaar.
Hij heeft anders wel gelijk hoor. Nederland staat absoluut en wat aantal per x inwoners betreft aan top
http://www.volkskrant.nl/politiek/nederland-koploper-in-afluisteren-telefoons~a3259801/
https://www.privacybarometer.nl/nieuws/3821/Nederland_nog_steeds_wereldkampioen_afluisteren
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.