image

VS heft laptopverbod op voor Emirates, Etihad en Turkish Airlines

woensdag 5 juli 2017, 14:08 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben het laptopverbod opgeheven voor vluchten van Etihad Airways, Emirates Airline en Turkish Airlines naar de Verenigde Staten. Eerder mochten reizigers van deze maatschappijen die naar de VS vlogen geen laptops of andere grotere elektronica in hun handbagage meenemen. Dergelijke elektronica moest als ruimbagage worden ingecheckt.

Dat hebben de vliegmaatschappijen via Twitter bekendgemaakt. Het verbod werd in maart door de Amerikaanse autoriteiten ingesteld. Als reden werd een incident met een laptopbom in Somalië gegeven. Mogelijk zou het verbod ook voor vluchten vanuit Europa naar de VS gaan gelden, maar dat plan werd niet uitgevoerd. Wel zijn er strengere controles voor alle vluchten naar de Verenigde Staten aangekondigd.

De maatregelen bestaan uit uitgebreidere screening van passagiers, strengere controles van elektronische apparatuur, een toename van veiligheidsprotocollen rond vliegtuig- en passagiersgebieden en het uitrollen van 'geavanceerde technologie' en het uitbreiden van controles met honden. Luchtvaartmaatschappijen die de maatregelen niet invoeren lopen het risico om extra veiligheidsbeperkingen opgelegd te krijgen.

Reacties (1)
05-07-2017, 23:14 door Anoniem
Lood om oud ijzer dus.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.