image

Full disclosure niet nodig aldus Microsoft en Amerikaanse overheid

maandag 14 juli 2003, 09:32 door Redactie, 3 reacties

Het onthullen van software bugs blijft het onderwerp van menige discussie. Aan de ene kant staan de onderzoekers die gevonden lekken zo snel mogelijk willen publiceren, zodat ontwikkelaars er een fix voor kunnen maken. Aan de andere kant staan software ontwikkelaars, zoals Microsoft, die denken dat het bekendmaken van dit soort bugs als roadmap dient voor computer piraten. En Microsoft heeft de Amerikaanse overheid weten te overtuigen, want ook die heeft een standpunt ingenomen tegen full disclosure. Fouten in programma's zijn namemlijk onvermijdelijk, dus heeft het geen zin om te publiceren hoe je miljoenen computers kunt aanvallen totdat de ontwikkelaar een kans heeft gehad om het lek te verhelpen. (Seattle Times)

Reacties (3)
14-07-2003, 13:24 door Anoniem
whats up with the roadmap gezeur toch altijd? :P
14-07-2003, 13:49 door Anoniem
Wat een geblaat....

Meestal wordt de auteur gewaarschuwd voordat er een Full Disclosure plaatsvindt.... Dus dan kan je het fixen en ruimschoots voor de disclosure een nieuwe versie uitbrengen...
14-07-2003, 16:07 door SirDice
Originally posted by Unregistered
Wat een geblaat....

Meestal wordt de auteur gewaarschuwd voordat er een Full Disclosure plaatsvindt.... Dus dan kan je het fixen en ruimschoots voor de disclosure een nieuwe versie uitbrengen...

Meestal? Jammer genoeg dat ze 'meestal' de klachten niet serieus nemen. Dan blijft er niets anders over dan alle informatie op een publieke mailinglist te posten. Dan is het wel ineens serieus en wordt je een information terrorist genoemd.

Pffff. Overigens stinkt dit naar een uitbreiding van de toch al debiele DMCA. Bij Full disclosure wordt je dan door de Fed's van je bed gelicht en wordt je voor onbepaalde tijd vast gehouden zonder ergens van beschuldigd te worden. Rare jongens die Amerikanen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.