Privacy - Wat niemand over je mag weten

jouw Stemprofiel wereldwijd opgeslagen bij overheden

09-07-2017, 12:04 door Anoniem, 0 reacties
Een tijd geleden was er een rel in het nieuws, een vertaler had ontdekt dat er gehandeld wordt in uit de lucht geplukte gesprekken van individuele personen.
Zij vertaalde stukjes tekst op 'band' voor een bedrijf dat dat gesprekkenmateriaal had aangekocht om stemtechnologie te kunnen perfectioneren.

Met stemtechnologie zijn we al bekend en het heeft haar nut voor wie dat nuttig vindt bewezen, we kunnen tegen een smartdevice praten wat dan vervolgens een opdracht voor ons uitvoert.
Of je wel of geen gebruik maakt van die technologie moet je zelf weten, je bent er zelf bij en hebt de vrijheid om er geen gebruik van te maken.

Maar wat nou als de overheid structureel stiekem stemprofielen gaat verzamelen?
Wat nou als de overheid die verzamelde stemprofielen wereldwijd ongevraagd deelt met vele andere overheden?
Dat is niet vrijwillig meer.
En de vraag is of het dan nog wel leuk is omdat dit soort informatie toch heel persoonlijk is.
Vergelijk het maar met grote pasfoto databases.

In Nederland hebben we de autoriteit persoonsgegevens die erop toeziet wat er met onze persoonsgegevens gebeurt.
Persoonsdata mogen niet zomaar verzameld worden, als ze verzameld worden moet ze al dan niet met toestemming gebruikt worden voor het doel waarvoor ze verzameld wordt, en als ze bewaard wordt moet ze aan allemaal soorten veiligheidseisen voldoen.

Maar wat nou als je die data, stemdata in dit geval, wereldwijd gaat delen met andere landen.
Wat nou als je, zonder de data te beoordelen, te selecteren en te filteren op gebruiksdoel en zonder inachtneming van de privacy van de personen dat wereldwijd met andere landen deelt?
Landen, die hun eigen andere ideeën hebben over privacy en soms een belangrijk degraderend onderscheid maken als het gaat om buitenlanders ten op zichte van bescherming van het eigen volk.

Met andere woorden, binnen heel korte tijd wordt het mogelijk om als jij telefoneert jouw persoonlijke stemprofiel wereldwijd te delen.
Dan hebben alle landen waarmee dat gebeurt een soort vingerafdruk van jouw stem opgeslagen, en meer want zij kunnen ook beschikken over de inhoud van vele van jouw gesprekken.

Dat kan vergaande consequenties hebben omdat de wetgeving niet in alle landen gelijk is.
Het rare is dat we binnenkort mogelijk een wet krijgen , namelijk de tapwet die doet alsof ze onze data beschermt terwijl dat eigenlijk helemaal niet het geval is.

Wanneer je in een wet het recht inbouwt alle data die je hebt getapt op de kabel (van een wijk, een stad, een provincie, voor een dag, een week, een maand of een heel jaar) om die ongezien en onbeoordeeld, dus ongefilterd te delen met vele buitenlanden die andere wetgevingen hebben, data minder goed beschermen , heel andere regelgeving hebben rondom data en die data misschien niet weggooien maar misschien ook wel weer breed delen, kan je dan nog wel spreken van zorgvuldigheid?

Ik heb het idee, dat de aankomende wet helemaal niet zorgvuldig is.
De aankomende wet heeft namelijk een levensgroot gapend gat van een backdoor ingebouwd die wagenwijd openstaat : het recht om grote bulkdata ongezien en onbeoordeeld, ongefilterd op specifiek doel gewoon te delen met ander landen.
Als je dat doet ben je bezig met van alles en nog wat, maar niet bezig met het beschermen van je burgers.

Binnenkort betekent dat dus dat je nooit meer je naam over de telefoon hoeft te zeggen, de analyse match van de meeluisterende computer doet de rest.
Dat kan voordelen hebben maar wellicht ook nadelen.
Die mag je zelf verzinnen en bedenk daarbij dat gevoelige data vroeg of laat op straat komen te liggen, hoe meer die wordt gedeeld hoe groter de kans erop dat ze in verkeerde handen vallen en dan wordt het voortaan buitengewoon zorgvuldig je vakantiebestemmingen kiezen.
Niet omdat je crimineel bent maar wellicht wel om wie je bent, soms is het helaas maar even beter zo dta de lokale overheid niet weet dat je met een man samenwoont en op mannen valt.
Vinden wij hier heel gewoon, maar elders vindt men dat niet, en de data waar dat uit kan blijken gaan we hier omgezien wereldwijd weggeven!

Een dergelijke internationaal onverschillige houding aangaande persoonsdata van burgers heeft wat mij betreft niets meer te maken met het beschermen van burgers.
Geen privacy bescherming meer met deze aankomende omruil naar wereldwijde pseudoprivacy die dus grote impact kan gaan hebben op iedereen die niet perfect mainstream is.

Laat je privacy niet wereldwijd schaden.
Je hebt nog een paar dagen om te laten weten aan de eerste kamer dat je het er niet mee eens bent.
https://geensleep.net/
Bijvoorbeeld omdat het ons niet beschermt maar verzwakt, en omdat we geen deelstaat zijn van andere landen maar een zelfstandige staat die haar burgers hoort te beschermen en geen uitverkoop hoort te houden of hoort te handelen in persoonsdata.

De Nederlandse wet houdt bij de Nederlandse grens op, gooi daarom niet al onze waardevolle persoonsdata over die grens, niet met bakken en bulken en al helemaal niet ongezien!!

Zeg nee tegen wereldwijde handel met grote bulken tapdata privégegevens van Nederlandse burgers!


Lees meer:

Bits of Freedom
https://www.bof.nl/2017/07/04/eerste-kamer-beslist-over-sleepnet-laatste-kans-om-je-stem-te-laten-horen/

Film Edward Snowden
https://www.security.nl/posting/523323/Citizen+4+de+1e+kamer

Sleepnetten
https://www.security.nl/posting/522890/BOF%3A+Nieuwe+sleepnetwet+dreigt!
Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.