image

Amerikaan die bestanden ex-werkgever verwijderde veroordeeld

maandag 10 juli 2017, 14:36 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaanse man die allerlei bestanden van zijn ex-werkgever verwijderde en zich schuldig maakte aan creditcardfraude en identiteitsdiefstal is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar. De 29-jarige man was werkzaam voor een privaat beveiligingsbedrijf waar hij zelf ontslag nam.

Na zijn ontslag wist hij herhaaldelijk op het systeem van zijn ex-werkgever in te loggen via remote access software die hij in het geheim had geïnstalleerd op de computer van een collega. Via deze software wist hij op één van de bedrijfsservers alle bestanden te verwijderen, waaronder databases met informatie van klanten en werknemers en bestanden voor het inplannen en volgen diensten.

Ook zorgde hij ervoor dat bezoekers van de bedrijfssite werden doorgestuurd naar de website van een concurrerend beveiligingsbedrijf. De Amerikaan gebruikte daarnaast het e-mailaccount van een een ex-collega om meerdere e-mails in naam van die ex-collega naar klanten en medewerkers te versturen, waarin het bedrijf van illegale praktijken werd beschuldigd.

Een aantal weken later plaatste hij met de gegevens en creditcardgegevens van andere personen verschillende online bestellingen. Onderzoek liet zien dat de man de creditcardgegevens had verkregen door de computers van een ander bedrijf te benaderen dat software voor private beveiligingsbedrijven ontwikkelt. Voor het "opzettelijk beschadigen van een beveiligde computer" en creditcardfraude legde de rechter een straf van 5 jaar op, gevolgd door een straf van 2 jaar voor identiteitsdiefstal.

Reacties (3)
10-07-2017, 21:23 door karma4
Beheerders zijn betrouwbaar?
10-07-2017, 21:53 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 11-07-2017, 09:59
[Verwijderd]
11-07-2017, 13:17 door Whacko
Door karma4: Beheerders zijn betrouwbaar?
Directeurs zijn betrouwbaar?
boekhouders zijn betrouwbaar?
Het zijn mensen. Mensen zijn niet betrouwbaar. Je kunt ze een stukje vertrouwen geven. En als jij je protocollen goed vastlegt dan kun je je hier tegen weren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.