image

WikiLeaks publiceert documenten van CIA-leverancier

woensdag 19 juli 2017, 13:36 door Redactie, 2 reacties

Klokkenluiderssite WikiLeaks heeft vandaag nieuwe documenten gepubliceerd die bij de Amerikaanse geheime dienst CIA afkomstig zijn. Het gaat om malware-analyses, afkomstig van CIA-leverancier Raytheon Blackbird Technologies, die van 2014 en 2015 dateren.

De documenten van Raytheon zijn weer gebaseerd op analyses van securitybedrijven zoals Symantec, FireEye en Virus Bulletin. Zo heeft Raytheon een rapport naar de CIA gestuurd met een analyse van de Regin-malware. Volgens verschillende securitybedrijven is de Regin-malware ontwikkeld door de NSA. Daarnaast gaat het om analyses van de Gamker Trojan alsmede malware die door staten zouden zijn ingezet. De documenten zijn afkomstig uit 'Vault 7', de grote verzameling tools, exploits en documenten van de CIA die WikiLeaks in handen kreeg. De afgelopen weken publiceerde WikiLeaks al verschillende handleidingen van CIA-malware.

Reacties (2)
19-07-2017, 16:37 door Anoniem
de 0day tussenschakel misschien?
20-07-2017, 01:26 door Anoniem
Sinds er een vriendje is benoemd als eindbaas bij het AP door de regerende politieke (mensen rechten schendende) boeven bende, is het AP ook een tijger zonder tangen, zonder principes:
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/6126118/250449/rechter-ap-reageert-laks-op-schending-privacy.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.