image

Google beschermt Androidgebruikers via Play Protect

zaterdag 22 juli 2017, 11:31 door Redactie, 7 reacties

Google is begonnen met de uitrol van Play Protect om Androidgebruikers tegen kwaadaardige apps te beschermen. Play Protect, dat in mei van dit jaar werd aangekondigd, scant en verifieert alle apps in de Google Play Store voordat gebruikers ze downloaden.

Ook scant het periodiek alle apps die al geïnstalleerd zijn. Apps die van onofficiële marktplaatsen afkomstig zijn worden continu door Play Protect op gedragsveranderingen gemonitord. Op deze manier wil Google apps detecteren die zich eerst normaal gedragen en pas op een later moment verkeerd gedrag vertonen. Zodra een kwaadaardige app is gedetecteerd zal Play Protect de app uitschakelen of de gebruiker een waarschuwing laten zien.

Daarnaast biedt Play Protect de anti-diefstaloptie Find My Device. Als een toestel is gestolen kan een gebruiker die op afstand vergrendelen of wissen. Alle Androidtoestellen met Google Mobile Services 11 of nieuwer zullen de beveiligingsmaatregel ontvangen. De instellingen van Play Protect zijn aan te passen via Settings > Google > Security > Verify Apps.

Image

Reacties (7)
22-07-2017, 13:25 door Anoniem
Google Mobile Services 11!? Ik heb een android van samsung met daarop Nougat 7.0. Krijg ik Google Protect nu wel of niet? Is het een app die je zelf moet downloaden in de app store of krijg je dit via een software update van het toestel in dit geval dus een samsung galaxy. Hoe/waar kan ik op mn toestel zien welke versie van die Google Mobile Services er op mijn toestel aanwezig is?
22-07-2017, 14:14 door Anoniem
Vandaag, 13:25 door Anoniem

Als je op de link had geklikt, dan had je kunnen lezen dat het aanwezig is vanaf Android 7.0
Anders krijg je dit dus niet.
En het is geen download, ik heb er na gezocht in play store.
Dus pech voor iedereen die een oudere versie heeft.
22-07-2017, 14:38 door johanw - Bijgewerkt: 22-07-2017, 14:38
Door Anoniem: Google Mobile Services 11!? Ik heb een android van samsung met daarop Nougat 7.0. Krijg ik Google Protect nu wel of niet? Is het een app die je zelf moet downloaden in de app store of krijg je dit via een software update van het toestel in dit geval dus een samsung galaxy.
Via een update van de Google Play Services. Dat gaat buiten Samsung om.
Hoe/waar kan ik op mn toestel zien welke versie van die Google Mobile Services er op mijn toestel aanwezig is?
Settings - Apps - ga naar Google Play Services, dan geeft hij de versie weer.

Het instellen van het gebruik van de optie zit in Settings - Google - Security - Google Play Protect. Als je een Android < 5 hebt zijn de Google settings een aparte app.
22-07-2017, 19:15 door Anoniem
Ik heb een Moto E2 met Android 6.0 en bij mij draait Google Play Protect ook. Al mijn apps zijn vanochtend nog gescand en alles ziet er prima uit volgens Google.
22-07-2017, 19:20 door Anoniem
Door Anoniem: Google Mobile Services 11!? Ik heb een android van samsung met daarop Nougat 7.0. Krijg ik Google Protect nu wel of niet? Is het een app die je zelf moet downloaden in de app store of krijg je dit via een software update van het toestel in dit geval dus een samsung galaxy. Hoe/waar kan ik op mn toestel zien welke versie van die Google Mobile Services er op mijn toestel aanwezig is?

Krijg je vanzelf. Ik draai Android 6.0 op mijn Moto E2 en heb reeds Google Play Services 11.0.55 draaien. Google protect werkt bij mij ook al. Al mijn apps zijn vanochtend nog gescand en goedgekeurd. Nougat is dus geen must blijkbaar.
22-07-2017, 19:21 door Anoniem
Door Anoniem: Vandaag, 13:25 door Anoniem

Als je op de link had geklikt, dan had je kunnen lezen dat het aanwezig is vanaf Android 7.0
Anders krijg je dit dus niet.
En het is geen download, ik heb er na gezocht in play store.
Dus pech voor iedereen die een oudere versie heeft.

Blijkt van niet, op Android 6 heb ik het ook reeds gekregen.
23-07-2017, 09:14 door Anoniem
Sterker nog. In mijn oude Samsung tablet met Android 4 zag van de week een update langs komen van Google Play Services en idd. 11.0.55 staat erop. Meldingen weergeven aangezet en zien wat er gebeurt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.