image

Tor Project kondigt nieuwe onion services aan

woensdag 26 juli 2017, 14:54 door Redactie, 4 reacties

Het Tor Project zal deze week een nieuw ontwerp van de onion services presenteren waar diensten en websites op het Tor-netwerk gebruik van maken. De meeste mensen bezoeken via het Tor-netwerk 'normale' websites. Tor kan echter ook worden gebruikt om websites en diensten te benaderen die alleen binnen het Tor-netwerk toegankelijk zijn. Dit worden onion services genoemd en stonden eerder bekend als hidden services.

Doordat onion services onderdeel van het Tor-netwerk zijn krijgen gebruikers meer bescherming en privacy. Hun verkeer verlaat namelijk nooit het Tor-netwerk. Verschillende partijen, zoals Facebook en de Freedom of the Press Foundation, maken gebruik van onion services. Aanstaande vrijdag tijdens de Defcon hackerconferentie in Las Vegas zal Roger Dingledine van het Tor Project een nieuw ontwerp van de onion services presenteren.

"Ik schreef de originele onion service-code als voorbeeld in 2004 en het begint zijn leeftijd te laten zien. Fouten in het originele protocol worden nu actief misbruikt door angstzaaiende "threat intelligence" bedrijven die lijsten van onion services maken, ook al dachten de beheerders van deze services dat ze onopgemerkt zouden blijven", aldus Dingledine. De nieuwe code moet meer veiligheid en schaalbaarheid bieden. Op dit moment wordt de code zelf onderzocht en naar verwachting zullen de vernieuwde onion services over een maand worden gelanceerd. De uiteindelijke versie staat voor december gepland.

Reacties (4)
26-07-2017, 15:58 door Anoniem
Okeeeeeeee, dus Rogier Tingeling om het zo maar eens te zeggen (van de klokkenluidersclub? ; )
gaat de .onion services zelfs nog verder verbeteren met nog meer bescherming en privacy.
Nou, kom er maar even in Karma4.
26-07-2017, 17:01 door karma4
Door Anoniem: ....
Nou, kom er maar even in Karma4.
Ok; jammer dat dingeing wel de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt de grootste privacy bedreiging komt vanuit het misbruik van de hidden onion services. Jammer dat hij dat probleem niet wil zien er iets oved bedenken. Dat kan uiteindelijk tot de ondergang van tor leiden. Hoe staat het met je hyves pagina?
26-07-2017, 20:41 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 27-07-2017, 11:15
[Verwijderd]
27-07-2017, 13:44 door Anoniem
Toch wordt het voor de tor ontwikkelaars steeds moeilijker, dank zij de prijswinnaars bij de hack-conferentie (zie mijn opmerkingen bij dat topic). Eerst de hele infrastructuur "verzieken"en dan nog een prijs fdaarvoor in de wacht slepen. Hoeveel "boodhackers" collaboreren er met NSA en de diensten van de overige "eyes".

Als onafhankelijk en vrijwillig onderzoeker moet je er zo wat van ...... (vul maar wat in).

Sinds de komst van non-public Internet diensten als onveilige cloud en pretcertificaatjes vind ik tor ook weer iets onveiliger. Goed dat luitjes als Dingledine toch niet de handdoek in de ring gooien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.