image

Blu-smartphones weer te koop op Amazon na privacyzorgen

maandag 7 augustus 2017, 13:05 door Redactie, 0 reacties

De goedkope Android-smartphones van fabrikant Blu zijn weer te koop op Amazon nadat de webwinkelgigant eerder nog had besloten om de verkoop van de toestellen wegens privacyzorgen te staken. Tijdens de laatste Black Hat-conferentie stelden onderzoekers van securitybedrijf Kryptowire dat Blu-smartphones nog steeds data van gebruikers naar China terugsturen.

Vorig jaar waarschuwden onderzoekers hier al voor. Daarop kwam de fabrikant met maatregelen. Zo werd de Chinese updatesoftware van ontwikkelaar Adups, die standaard op de apparaten stond geïnstalleerd, door een updater van Google vervangen. Volgens Blu klopte het nieuwste rapport van de onderzoekers niet en worden er nu alleen nog basale gegevens verzameld wat geen risico voor de veiligheid of privacy vormt. Toch besloot Amazon de toestellen van de fabrikant niet meer zelf te verkopen.

Blu laat via Twitter weten dat het om 'vals alarm' ging en dat de toestellen weer te koop zijn via Amazon. De webwinkelgigant bevestigt dit. "Als we informatie ontvangen dat de ervaring van onze klanten kan beïnvloeden, kunnen we een product tijdelijk niet verkopen. Na contact met Blu hebben we besloten om Blu-toestellen weer op Amazon.com te verkopen", aldus een woordvoerder tegenover Cnet. Tom's Hardware meldt dat niet alle toestellen weer te koop zijn. Zo is de Blu R1 HD op dit moment niet verkrijgbaar. Dit is ook één van de toestellen die onderzoekers tijdens de Black Hat-conferentie noemden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.