Privacy - Wat niemand over je mag weten

Politiek en Encryptie

08-08-2017, 12:05 door Anoniem, 1 reacties
Als je politici mag geloven (ik zeg u, vooral niet doen!) dan komen wij regelrecht in het Walhalla terecht van een veilige samenleving waar elke terrorist en crimineel zal sneuvelen als encryptie maar verboden wordt. Zo probeerde de Australische politiek onlangs dat ons te laten geloven: overhandig je sleutels maar even, en geen terrorist kan zich meer ‘verbergen' (een uitspraak van mevrouw minister Rudd in Engeland). Daarbij merkten de Tech-bedrijven terecht op dat dit wel betekende dat iedereen met verzwakte encryptie opgescheept zou zitten en dat vonden ze onacceptabel.

Een mooi voorbeeld dat het principe van niet-gekraakte encryptie óók terroristen-verdachten doet oppakken, blijkt wel uit het bericht van 4 augustus 2017 j.l., op de site NU.nl, waar een mogelijk terroristisch plot in Australie werd ontmanteld. De bedoeling van de vermeende terroristen was om een bom aan een nietsvermoedend familielid mee te geven op een lijnvlucht. Helaas voor deze terreurverdachten ging deze vlieger niet op en werden ze vervolgens door de politie opgepakt. Let wel: dit is dan gebeurd zonder dat er wetgeving bestond om encryptie doorzoekbaar te maken voor Australische inlichtingendiensten!

Het bewijs is hierbij geleverd dat voor terreurbestrijding helemaal geen encryptie doorbroken of doorzoekbaar gemaakt hoeft te worden, zoals steevast wel altijd door Westerse politici te pas en te onpas werd beweerd. Daarom moeten zowel de tech-bedrijven als de consument hun stem verheffen, aangezien politici erop uit lijken te zijn een fundamenteel mensenrecht met voeten te willen treden. Daarbij lijkt het helemaal niet van belang dat Privacy wordt beperkt wegens terrorismebestrijding (zoals ook altijd wordt gezegd), maar dat men in de politiek er veeleer op uit is om de hele Privacy-boom tot aan de wortel te willen omhakken.

We kunnen en mogen dit daarom nooit goed vinden!

http://www.nu.nl/buitenland/4867901/terreurverdachten-australie-wilden-bom-argeloze-broer-meegeven.html


(De auteur was zelf verbonden aan een anti-terreureenheid van de Nederlandse overheid, en schrijft dit op persoonlijke titel.)
Reacties (1)
08-08-2017, 16:07 door Anoniem
Let wel: dit is dan gebeurd zonder dat er wetgeving bestond om encryptie doorzoekbaar te maken voor Australische inlichtingendiensten!

Ik ben geen voorstander van het gezeur van politici over het verbieden van encryptie. Maar jouw argument is ook nogal gammel. Zo zou je ook kunnen stellen dat de politie nooit criminelen hoeft af te tappen, omdat je toevallig een voorbeeld hebt waarbij criminelen worden gepakt, zonder dat er is getapt.

De auteur was zelf verbonden aan een anti-terreureenheid van de Nederlandse overheid, en schrijft dit op persoonlijke titel.

Yeah right. Als dat echt zo zou zijn, zou je niet zo kort door de bocht gaan in je redenatie. Zoniet, dan maak ik me erg zorgen over de deskundigheid en professionaliteit van (ex) medewerkers van deze anti-terreureenheid. Leuk verzonnen dat je zogenaamd bij een anti-terreureenheid zou hebben gewerkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.