Privacy - Wat niemand over je mag weten

IP adressen verzamelen door Vakwereld

08-08-2017, 14:45 door Anoniem, 25 reacties
Onderstaande e-mail ontving ik vanmorgen, de vraag is absurd wat mij betreft en natuurlijk doe ik hier niet aan mee.
In een reactie (via elders gehoste webmail) toch maar aangegeven dat een IP-adres een persoonsgegeven is en het verzamelen en verwerken hiervan onder de WBP valt.

Hoe kunnen bedrijven tegenwoordig nog zulke absurde vragen stellen?


Geachte heer *******,

Vakwereld doet onderzoek naar de kwaliteit van dienstverleners op het gebied van identificatie van bezoekers op websites.
Steeds meer bedrijven willen graag weten wie de bezoekers van hun website zijn. Aan elke bezoeker is een IP-adres verbonden en daar gaat het nu om. Sommige aanbieders zeggen nl. een dergelijk IP-adres te kunnen koppelen aan het bijbehorende bedrijf. In de praktijk lijkt de kwaliteit van zulke koppelingen zwaar onder de maat; slechts 1 op de 8 zou correct zijn. Dit omdat men gebruik maakt van één generieke bron, die bij lange na niet accuraat is. Alleen aanbieders die zelf actie ondernemen en allerlei cross checks uitvoeren zijn in staat het kaf van het koren te scheiden.

Bij Vakwereld willen wij er graag het fijne van weten en vragen wij u daarom mee te werken aan ons onderzoek.
Wat we daarvoor nodig hebben is uw IP-adres. U vindt dat op www.watismijnIP.nl. Wilt u uw zakelijke IP-adres vervolgens kopiëren en het daarna plakken in een reply op deze e-mail? Wij checken dan bij de aanbieders welke gegevens er bij uw IP-adres staan.
Als tegenprestatie krijgt u van ons digitaal het complete rapport. Zodat u er direct ook uw voordeel mee kunt doen.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

Wij onderzoeken enkel de kwaliteit van deze vorm van zakelijke dienstverlening en zijn absoluut niet op zoek naar uw privé-gegevens.
Heeft u nog vragen? Bel mij gerust.

Met vriendelijke groeten,

Joh*********
Projecten & Bladen
06-212*****
Reacties (25)
08-08-2017, 15:45 door Anoniem
Wat alleen al alarmbellen moet laten afgaan:

Joh*********
Projecten & Bladen
06-212*****[/quote/

Waarom geeft iemand een 06 nummer, terwijl hij/zij bij een bedrijf werkt. Op zijn minst veracht ik ook een vast nummer, dat gekoppeld is aan het bedrijf..

Verder is men hier bezig een database op te bouwen, die i.d.d. onder de WBP valt en moet zijn aangemeld bij de AP. Klinkt er twijfelachtig allemaal, want men geeft niet aan, bij wie men de gegevens controleert.
08-08-2017, 16:07 door Anoniem
dit is niet officieel,. gewoon een scammer/hacker die bedrijfs ip adressen probeert te vissen, om zo gerichter hackpogingen te kunnen doen,.

gewoon niet op reageren.
08-08-2017, 16:30 door Anoniem
Ff googlen misschien op vakwereld en ip-adres?

http://www.facility.vakwereld.nl/Achtergrondartikelen/104/9811-kwaliteit_verrijkte_webleads_laat_maar_al_vaak_te_wensen_over__onderzoek_gewenst
08-08-2017, 17:51 door Anoniem
Ze vragen om het zakelijke IP adres, dus dat is geen persoonsgegeven. Ik zie ook geen problemen om gewoon je IP adres op te geven: 144.51.12.34. Al dat geheimzinnige gedoe...
08-08-2017, 19:21 door Anoniem
Beginnend ICT-er/websitebouwer die net zijn eigen bedrijfje is gestart.
Aardig geprobeerd, maar zo moet het niet.
En uiteraard niet op reageren.
08-08-2017, 20:24 door Anoniem
"Vakwereld" klinkt als bedoeld voor bedrijven.
Er hoeft niets mis te zijn, maar toch een beetje schimmig.
Ik zou er niet aan beginnen. Vooral niet als ik niet weet wat voor vlees ik in de kuip heb.
09-08-2017, 10:38 door Anoniem
Ach dit soort prutsers heb je al sinds het begin van internet.... wie kent er niet de "bedrijvengidsen" waar men allerlei
van bedrijven in verzamelde en dan die bedrijven ging spammen om hen zogenaamd de gegevens te laten aanvullen en
verbeteren, maar dat was dan wel meteen een abonnementje. Dit soort bedrijven blinkt uit door incorrecte informatie
(als je info zoekt over een bedrijf wat al jaren niet meer bestaat krijg je meteen een rij van deze sites) en door insignificantie
(men doet in die mailings alsof men het punt is waar iedereen info over bedrijven zoekt ook de vele potentiele klanten,
maar in werkelijkheid komt er niemand op zo'n site anders dan als hit op zoekacties op een andere plek zoals google)
09-08-2017, 12:07 door Anoniem
http://www.congreswereld.nl/Achtergronden/63/7188-kwaliteit_verrijkte_webleads_laat_maar_al_te_vaak_te_wensen_over__onderzoek_gewenst
Het ziet er vaag uit, maar lijkt wel te kloppen.
09-08-2017, 14:21 door Anoniem
Ik kreeg zojuist ook die mail waarin om mijn IP-adres gevraagd wordt. Op zich maakt het mij niet uit wie mijn IP-adres weet. Ik begrijp alleen de uitleg in die mail niet. Ik ga er in ieder geval niet op in.
09-08-2017, 14:44 door Anoniem
ip afgeven is bijna hetzelfde als desleutel van je huis onder je deurmat. Niet afstaan dus!! Wees op je hoede met deze emails.
09-08-2017, 17:15 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-08-2017, 17:15
[Verwijderd]
09-08-2017, 18:58 door Anoniem
Iedereen aan wie je een e-mail stuurt kan in de
header je IP nummer lezen, Dus zo geheimzinnig hoef je er niet over te doen
10-08-2017, 10:05 door Anoniem
Door Anoniem: Iedereen aan wie je een e-mail stuurt kan in de
header je IP nummer lezen, Dus zo geheimzinnig hoef je er niet over te doen

Webmail externe host, solved...
10-08-2017, 11:50 door Anoniem
Onderstaande e-mail ontving ik vanmorgen, de vraag is absurd wat mij betreft en natuurlijk doe ik hier niet aan mee.
In een reactie (via elders gehoste webmail) toch maar aangegeven dat een IP-adres een persoonsgegeven is en het verzamelen en verwerken hiervan onder de WBP valt.

Er wordt gevraagd, of je op *vrijwillige* basis mee wil doen aan dit onderzoek. Al zouden het prive IP's zijn, men mag dergelijke informatie best verzamelen, wanneer mensen zulke informatie vrijwillig af staan. Een bedrijf mag persoonsgegevens die je vrijwillig af staat verwerken voor het doel waarvoor je hen deze informatie verstrekt.

Zoals gezegd, in dit geval gaat het verder niet om persoonsgegevens.

Iedereen aan wie je een e-mail stuurt kan in de header je IP nummer lezen, Dus zo geheimzinnig hoef je er niet over te doen

Klopt, verschil indien ze dat zouden doen, is dat ze dan *ongevraagd* deze informatie gebruiken. En dan komen ze juridisch in een ander vaarwater, dan wanneer ze netjes vragen om de informatie, met een uitleg over het gebruik.

ip afgeven is bijna hetzelfde als desleutel van je huis onder je deurmat. Niet afstaan dus!! Wees op je hoede met deze emails.

Lol, heb je zo'n gatenkaas thuis dan, dat iedereen zo bij je binnenloopt, met alleen je IP ? ;)
10-08-2017, 13:58 door Anoniem
ip afgeven is bijna hetzelfde als desleutel van je huis onder je deurmat. Niet afstaan dus!! Wees op je hoede met deze emails.

IP afgeven is net zoiets als je straatnaam en huisnummer verstrekken. Volgens sommigen sta je dan direkt bij iemand binnen.....
10-08-2017, 15:05 door Anoniem
Door Anoniem: ip afgeven is bijna hetzelfde als desleutel van je huis onder je deurmat. Niet afstaan dus!! Wees op je hoede met deze emails.
IP maakt je benaderbaar op internet. Dus ook voor gerichte ddos aanvallen.
Maar heb je een bedrijf, dan zul je je IP moeten prijsgeven om zaken te kunnen doen.
(of Tor gebruiken en rondbazuinen op welke url je zit)
10-08-2017, 15:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Iedereen aan wie je een e-mail stuurt kan in de
header je IP nummer lezen, Dus zo geheimzinnig hoef je er niet over te doen

Webmail externe host, solved...
aanname... Vaak wordt gewoon het IP van de cliënt er in vermeld.
10-08-2017, 17:15 door Anoniem
Wel grappig om te zien wie de eigenaar is van vakwereld en congreswereld
http://www.managementadviesdata.nl/id-don_management/

Vertrouw het voor geen meter
05-10-2017, 16:29 door Anoniem
Dit is gewoon een legitiem en erg relevant onderzoek, er zijn namelijk meer dan 60 aanbieders van scripten die pretenderen alle zakelijke bezoekers voor je in kaart te kunnen brengen. Echter is inderdaad veel hiervan natte vinger werk waarbij ook vooral er van uit wordt gegaan dat als jij maar je belletje pleegt je ook 50% kans heb om met de desbetreffende persoon aan de lijn zaken te doen. Echter zijn deze systemen eigenlijk vooral bedoeld om te zorgen dat je echt relevante bezoekers op de juiste wijze kunt bedienen en zo juist MINDER mensen lastig valt op vlak van acquisitie. Ook door een markt penetratie analyse te kunnen uitvoeren kun je hierdoor beter jouw doelgroep in kaart brengen en ook goed waarnemen of je aftersales goed in elkaar zit. Het is dus helemaal niet de bedoeling dat je op dit vlak op een verkeerd spoor wordt gezet, de visie is juist vrij simpel: je wilt mensen die jouw winkel binnen lopen leren kennen om zo ook weer het initiatief bij jou zelf te krijgen en op een veel meer doelgerichte manier terugkoppeling te bieden.

Onzin reactie over privacy of het weggeven van je huis sleutel berust alleen maar op te weinig kennis, als je hier als ondernemer niet mee bezig bent dan kan ik je vertellen dat je flink achterloopt.
Het is juist erg goed van vakwereld dat zij hier in hebben willen duiken, juist omdat het elke ondernemer zijn/haar recht is om de kwaliteit te kunnen vergelijken tussen al deze aanbieders waarvan het gros geen moeite doet om goede ip adressen in te kopen en ook niks zelf up to date te houden.
19-12-2017, 15:52 door Anoniem
Ik ben het volledig eens met bovenstaande reactie (05-10-2017 om 16:29) het is juist goed dat dit gebeurt alleen jammer dat de uitgever zich bang liet maken toen hij het uiteindelijke rapport presenteerde. Zie het volledige artikel op

http://www.documentwereld.nl/achtergrondartikelen/113/11960-onderzoek_kwaliteit_ip_tracking_diensten__klant_hoeft_zich_niet_bekocht_te_voelen_

En lees dan zeker het blauw gearceerde stukje.
Oftewel zo heeft dit artikel geen waarde en is het zo van we hebben een test gedaan maar durven wegens bedreiging de uitslag niet bekend te maken. Plaats het artikel dan niet
19-12-2017, 22:05 door Anoniem
Vanwaar nu eigenlijk hoofdzakelijk die boze reacties?
Privacy? Concurrentiegevoeligheid?
Wat zit er achter?
19-12-2017, 22:07 door Anoniem
Door Anoniem: Onderstaande e-mail ontving ik vanmorgen, de vraag is absurd wat mij betreft en natuurlijk doe ik hier niet aan mee.
In een reactie (via elders gehoste webmail) toch maar aangegeven dat een IP-adres een persoonsgegeven is en het verzamelen en verwerken hiervan onder de WBP valt.

Hoe kunnen bedrijven tegenwoordig nog zulke absurde vragen stellen?


Geachte heer *******,

Vakwereld doet onderzoek naar de kwaliteit van dienstverleners op het gebied van identificatie van bezoekers op websites.
Steeds meer bedrijven willen graag weten wie de bezoekers van hun website zijn. Aan elke bezoeker is een IP-adres verbonden en daar gaat het nu om. Sommige aanbieders zeggen nl. een dergelijk IP-adres te kunnen koppelen aan het bijbehorende bedrijf. In de praktijk lijkt de kwaliteit van zulke koppelingen zwaar onder de maat; slechts 1 op de 8 zou correct zijn. Dit omdat men gebruik maakt van één generieke bron, die bij lange na niet accuraat is. Alleen aanbieders die zelf actie ondernemen en allerlei cross checks uitvoeren zijn in staat het kaf van het koren te scheiden.

Bij Vakwereld willen wij er graag het fijne van weten en vragen wij u daarom mee te werken aan ons onderzoek.
Wat we daarvoor nodig hebben is uw IP-adres. U vindt dat op www.watismijnIP.nl. Wilt u uw zakelijke IP-adres vervolgens kopiëren en het daarna plakken in een reply op deze e-mail? Wij checken dan bij de aanbieders welke gegevens er bij uw IP-adres staan.
Als tegenprestatie krijgt u van ons digitaal het complete rapport. Zodat u er direct ook uw voordeel mee kunt doen.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

Wij onderzoeken enkel de kwaliteit van deze vorm van zakelijke dienstverlening en zijn absoluut niet op zoek naar uw privé-gegevens.
Heeft u nog vragen? Bel mij gerust.

Met vriendelijke groeten,

Joh*********
Projecten & Bladen
06-212*****
Dit onderzoek kun je vergelijken met "water naar de zee dragen". Een IP-Adres kan zomaar om wat voor reden gewijzigd worden en daarmee is de link weer verbroken tussen bedrijf en IP-Adres. En aan dit soort onderzoeken wil je per definitie niet mee doen op risico dat alle data die over je verzameld wordt wellicht eens zodra gehackt door andere partijen misbruikt kan worden.
20-12-2017, 07:07 door karma4
Door Anoniem: Vanwaar nu eigenlijk hoofdzakelijk die boze reacties?
Privacy? Concurrentiegevoeligheid?
Wat zit er achter?
Het schijnt de moderne open meest gewaardeerde stijl van sociale interactie te zijn. Mogelijk eigen ongenoegen ontevredener gebruiken met inbreuk op andermans privacy net bedreigingen.

Als het bedrijfsmatige gegevens zijn is de gdpr avg niet van toepassing. De enige lastige vraag is dat je dat niet aan een ip nummer kan zien. Dan is de omgekeerde weg het whitelisen als markers van een aantal de juiste weg.

Wat ik nog mis in de onderzoeksopzet het doel en clustering .
Je zou toevallige bezoekers anders kunnen doorsluizen dan bekende vakbroeders. Doelgerichte informatie ofwel ervaring
20-12-2017, 11:29 door Anoniem
Door Anoniem: ip afgeven is bijna hetzelfde als desleutel van je huis onder je deurmat. Niet afstaan dus!! Wees op je hoede met deze emails.

hahahahaha Ik kom niet meer bij van het lachen.
Je hebt zeker ook niet je web adres op je site staan.
Wel eens gehoord van NSlookup; ping www.adres.nl; en zo kan ik nog wel ff doorgaan.
Waarschijnlijk ken je de oude vertrouwde command promt niet
20-12-2017, 14:35 door Anoniem
Het gaat om een onderzoek waar je *vrijwillig* (niet) aan mee doet. Lekker boeiend; keuze ligt bij jezelf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.