image

Amerikaan die data van ftp-server ex-werkgever stal veroordeeld

dinsdag 8 augustus 2017, 12:36 door Redactie, 0 reacties

Een 45-jarige Amerikaan die allerlei vertrouwelijke documenten van de ftp-server van zijn voormalige werkgever stal is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden. Ook moet hij een schadevergoeding van 172.000 dollar betalen, zo laat het Amerikaanse ministerie van Justitie weten.

De man nam in 2013 ontslag bij architectenbureau Allen & Hoshall om zijn eigen bedrijf te starten. Van 2014 tot en met 2016 wist hij herhaaldelijk ongeautoriseerde toegang tot het bedrijfsnetwerk van zijn ex-werkgever te krijgen en maakte daar allerlei documenten buit. Zo hackte hij het e-mailaccount van een werknemer van Allen & Hoshall. Via het account wist de man marketingvoorstellen, e-mailconversaties met klanten en de roterende inloggegevens voor de ftp-server te stelen, aldus WMC Action News.

Via de toegang tot de ftp-server kreeg hij toegang tot bouwplannen, waaronder 82 AutoCad-bestanden, en meer dan honderd pdf-documenten met projectvoorstellen en budgetdocumenten. De directeur van Allen & Hosall begon te vermoeden dat er iets mis was toen een potentiële klant een voorstel van de ex-werknemer kreeg met precies dezelfde taal die hij naar de klant had verstuurd. Onderzoek door de FBI leidde uiteindelijk naar de man, die vanaf zijn eigen ip-adres op het account van zijn ex-collega had ingelogd. Eerder dit jaar bekende de man.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.