image

Tor Browser ziet aantal downloads dit jaar stijgen naar 17,5 miljoen

dinsdag 22 augustus 2017, 09:57 door Redactie, 1 reacties

Het aantal downloads van Tor Browser is in de eerste zes maanden van dit jaar gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft Tor Project bekendgemaakt, de organisatie achter het Tor-netwerk en Tor Browser. Dit jaar werd de browser 17,5 miljoen keer gedownload, een stijging van 1,4 miljoen ten opzichte van de 16,1 miljoen downloads in 2016.

"Meer Tor is voor allerlei redenen goed: Het houdt in dat journalisten, activisten en andere privacybewuste personen maatregelen nemen om internetcensuur te omzeilen of voorkomen dat websites hen tijdens het surfen volgen", zegt Tommy Collison van het Tor Project. Hij merkt op dat het aantal downloads ook op een nieuwe 'censuurgebeurtenis' kan duiden, waarbij gebruikers internetcensuur omzeilen om bepaalde online content te benaderen.

Collison stelt dat het aantal downloads niet alles zegt. Zo is het onbekend of het om downloads van mensen gaat die Tor al gebruikten en hoe lang ze via Tor blijven surfen. Die cijfers maken inbreuk op de privacy en daarom worden die gegevens niet verzameld, aldus Collisson. "Toch denken we dat het aantal downloads betekenis heeft en we zijn blij dat het toeneemt."

Reacties (1)
28-08-2017, 08:21 door Anoniem
Tor kan censureren.
Tor is dood.
https://gab.ai/weev/posts/11274990
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.