image

Senator VS stelt Apple vragen over privacygevolgen Face ID

vrijdag 15 september 2017, 14:02 door Redactie, 10 reacties

De Amerikaanse senator Al Franken heeft Apple-directeur Tim Cook vragen gesteld over welke gevolgen de Face ID-technologie van de nieuwste iPhone voor de veiligheid en privacy van gebruikers heeft (pdf). Via Face ID kunnen gebruikers via een gezichtsscan hun telefoon ontgrendelen.

Franken wil nu weten hoe opgeslagen gezichtsscans worden beveiligd, of ze ooit buiten de telefoon zullen worden opgeslagen en of ze ooit zullen worden verkocht aan of gedeeld met marketingbedrijven of andere derde partijen. Cook moet ook duidelijk maken of politie toegang tot Face ID-gegevens of het Face ID-systeem zelf krijgt en welke foto's Apple heeft gebruikt voor het ontwikkelen van Face ID. Verder heeft Franken gevraagd welke maatregelen Apple heeft genomen om ervoor te zorgen dat de technologie verschillende groepen mensen gelijk behandelt en beschermt tegen discriminatie.

"Ik vind dat alle Amerikanen een fundamenteel recht op privacy hebben, en nu technologie zich verder blijft ontwikkelen dan velen van ons konden voorspellen, is dat recht belangrijker dan ooit tevoren om te beschermen", aldus Franken. Volgens de senator wordt nieuwste iPhone een testplek voor het grootschalig gebruik van gezichtsherkenningstechnologie in smartphones.

Reacties (10)
15-09-2017, 14:19 door Anoniem
Hear! Hear!
15-09-2017, 15:34 door Anoniem
Cook moet ook duidelijk maken of politie toegang tot Face ID-gegevens of het Face ID-systeem zelf krijgt en welke foto's Apple heeft gebruikt voor het ontwikkelen van Face ID

Dit vraagt de Senator, als onderdeel van de wetgevende macht, aan Apple ? Volgens mij is het toch primair de overheid die bepaalt, middels wetgeving, welke gegevens zij kunnen vorderen. Toegang tot de systemen door inlichtingendiensten wordt over het algemeen ook afgedwongen (met national security letters, gag orders enzovoort).

Het kan dus zelfs zo zijn dat de overheid wel toegang krijgt, maar dat Cook daar juridisch geen uitlatingen over mag doen.
15-09-2017, 15:36 door Anoniem
"Ik vind dat alle Amerikanen een fundamenteel recht op privacy hebben, en nu technologie zich verder blijft ontwikkelen dan velen van ons konden voorspellen, is dat recht belangrijker dan ooit tevoren om te beschermen",

Ik ben benieuwd naar het historische stemgedrag van Senator Franken aangaande wetgeving op het gebied van surveillance, welke impact hebben op de privacy van de Amerikaanse burgers.
15-09-2017, 16:26 door Anoniem
De meeste vragen zijn al beantwoord: Face-ID data wordt encrypted opgeslagen in de security-enclave van de iPhone, en verlaat nooit het toestel (zoals ook de vingerafdruk in de iPhone 7.)

https://www.theiphonewiki.com/wiki/Secure_Enclave
15-09-2017, 17:14 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben benieuwd naar het historische stemgedrag van Senator Franken aangaande wetgeving op het gebied van surveillance, welke impact hebben op de privacy van de Amerikaanse burgers.
Dat is hier te vinden: https://votesmart.org/candidate/key-votes/108924/al-franken
15-09-2017, 17:33 door Anoniem
Door Anoniem: De meeste vragen zijn al beantwoord: Face-ID data wordt encrypted opgeslagen in de security-enclave van de iPhone, en verlaat nooit het toestel (zoals ook de vingerafdruk in de iPhone 7.)

https://www.theiphonewiki.com/wiki/Secure_Enclave

Maar hoe gaat het ooit worden?
15-09-2017, 18:36 door Anoniem
Door Anoniem: De meeste vragen zijn al beantwoord: Face-ID data wordt encrypted opgeslagen in de security-enclave van de iPhone, en verlaat nooit het toestel (zoals ook de vingerafdruk in de iPhone 7.)

https://www.theiphonewiki.com/wiki/Secure_Enclave
En hoe kun je garanderen dat deze ten eerste.niet te hacken is, en ten tweede dat een kopie hiervan naar apple wordt gestuurd?
Het is allemaal closed source, dus bij al hun security moet je er maar op gokken dat apple het goed heeft gedaan, en geen backdoors heeft gemaakt, of kan maken.
15-09-2017, 18:43 door Briolet
Door Anoniem: De meeste vragen zijn al beantwoord: Face-ID data wordt…

In Amerika is het al net zo erg als Nederland. Politici stellen geen vragen omdat ze iets willen weten, maar omdat ze ervan uitgaan dat de media de vraag oppakt en ze dus media-aandacht krijgen. En de media trapt hier elke keer weer in.
16-09-2017, 15:06 door Anoniem
Door Anoniem: De meeste vragen zijn al beantwoord: Face-ID data wordt encrypted opgeslagen in de security-enclave van de iPhone, en verlaat nooit het toestel (zoals ook de vingerafdruk in de iPhone 7.)

https://www.theiphonewiki.com/wiki/Secure_Enclave
Ze hebben de machine binaire code van de ROM van die chip eruit kunnen halen, maar er kwam binaire code uit zonder enig vorm van patroon, het gaat niet om gebruikers data maar het ging om de machine binaire code die die chip laat werken, de instructies.

De conclusie was dat de chip weliswaar net zoals de vingerafdruk chip uitgelezen kan worden, maar dat alles met encryptie is beveiligd inclusief de instructies die de chip bedient zelf. En dat de binaire instructie code prefetcher per instructie eerst decryptie moet doen voor het de instructie zelfs maar uit kan voeren.

En volgens de specificaties worden er 30 duizend ( 30000 ) punten van je gezicht gebruikt als herkenning. Maar het is niet zomaar een scan, het is een scan met diepte, en 3D scan.

Die data als je die hebt, kan je renderen in een kunstmatige 3D wereld met X,Y,Z coordinaten en dan zelfs halverwege roteren, dat wil zeggen met deze scanner kan je de zijkant van iemands gezicht bekijken door om de Z as te roteren van de 3D scan van je gezicht.

Je kan uiteraard niet de gehele zijkant van je gezicht op deze manier in 3D bekijken maar wel alles wat op de scan staat, laat maar zeggen tot en met de zijkant van je oren.

Het is bijna hetzelfde zoals ze video game karakters tot leven brengen met echte acteurs, alleen 30000 punten zijn wel genoeg voor identificatie maar niet genoeg voor een mooie foto, maar daar is een oplossing voor door textures te maken van de gewone camera die tegelijk mee fotografeerd en die projecteert op die MESH van 30000 punten.
23-09-2017, 16:31 door Anoniem
Ms begon ermee in Windows 10, dat was kennelijk geen reden tot verontwaardiging.
Die iPhone is van jou en je kan ervoor kiezen die functie niet te gebruiken.

Een werkgever die je verplicht biometrisch in te loggen is veel kwalijker.
Verreweg de meeste werkgevers draaien Windows(10).
MS is daarmee een veel grotere maatschapelijke dreiging.

Achterstevoren beginnen is niet erg efficient bij het opkomen voor privacy.
Een andere verborgen agenda is dan ook te vermoeden bij deze actie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.