image

Kabinet gaat meer geld uittrekken voor bestrijding cybercrime

dinsdag 19 september 2017, 14:05 door Redactie, 6 reacties

Het kabinet gaat meer geld uittrekken voor de bestrijding van cybercrime, zo liet Koning Willem-Alexander vandaag in de Troonrede weten. "Om de toenemende risico's en dreigingen in de digitale wereld beter het hoofd te kunnen bieden, komt er extra geld om op te treden tegen cyberspionage, cybersabotage en cybercriminaliteit", aldus de Koning.

Vorige week vertelden Haagse bronnen aan het AD dat het om een structureel bedrag van 25 miljoen euro gaat. Het werkelijke bedrag zal later vandaag bekend worden. Vanmiddag worden om 15:15 uur op Rijksoverheid.nl de Miljoenennota, de Rijksbegroting, het Belastingplan en alle bijbehorende stukken openbaar gemaakt. Vorig jaar maakte het kabinet op Prinsjesdag bekend dat er de komende jaren 61 miljoen euro in de aanpak van cybercrime wordt geïnvesteerd.

Reacties (6)
19-09-2017, 14:18 door Anoniem
Gaan ze ook dat crimminele sleepnet aanpakken?
19-09-2017, 14:34 door Anoniem
Wat een poppenkast. Over een paar weken kan alles wat nu wordt aangekondigd, de prullebak in. Tenzij ook het nieuwe kabinet akkoord zal gaan.
19-09-2017, 14:57 door Anoniem
Alles beter dan de hackwet invoeren. Er komen de laatste tijd veel te veel negatieve zaken van de Nationale Politie naar boven, om ze ongeremd toegang te geven tot uiterst persoonlijke gegevens van hele groepen mensen.

Toelichting voor diegene die overtuigt zijn niets verbergen te hebben...

De hele Nederlandse opsporing mentaliteit bestaat uit tappen, en afluisteren. Je hoeft zelf niets verkeerd te hebben gedaan om getapt te hoeven worden, contact hebben met een vage kennis van een kennis is voldoende.

Sleepnet van de politie is al lang een feit, het verkrijgen van toestemming (H)RC/(H)OvJ zijn wasse neus en niet meer dan slechts protocol.
In principe ben je tijdens onderzoek al zelf aan het bewijzen of je wel of niet schuldig bent.

En in tegenoverstelling tot in het verleden wordt men niet meer ingelicht dat men getapt is geworden.

Echt speurwerk is te kostbaar, en infiltratie is alleen de moeite waard bij zaken die de publiciteit halen.
Misschien wordt het tijd dat de publieke opinie wat meer toenadering zoekt tot advocaten en politiemensen die nog wel vertrouwen hebben in wat ze doen. Want de definitie van nationale veiligheid is nogal heel ver opgerekt tegenwoordig.
19-09-2017, 18:16 door karma4 - Bijgewerkt: 19-09-2017, 18:23
Het betekent enkel dat er meer geld beschikbaar gesteld wordt.
Wat de invulling naar commerciële partijen gaat worden is wat anders. De markt zal wel springen om een site waar je kan controleren of je gehackt bent. Dat was het dan.
20-09-2017, 10:04 door Jodelie
Door Anoniem: Gaan ze ook dat crimminele sleepnet aanpakken?
https://teken.sleepwet.nl

Overigens... Al dit soort plannetjes gaan geld kosten, dus belastingen omhoog?
20-09-2017, 14:27 door Anoniem
Door karma4: Het betekent enkel dat er meer geld beschikbaar gesteld wordt.
Wat de invulling naar commerciële partijen gaat worden is wat anders. De markt zal wel springen om een site waar je kan controleren of je gehackt bent. Dat was het dan.

En je bent werkelijk van mening dat die private bedrijven uiteindelijk niet door de autoriteiten benaderd zullen worden?
Mompelt iets over private camera's, terwijl camera's op Amsterdam CS iedere keer niets lijken te waarnemen*

*(aanrijding meerdere personen, ernstige mishandeling op pond opsporingsverzocht terwijl A1 terrorisme gevoelige locatie)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.