image

Opera lanceert downloadsectie met 'essentiële software'

maandag 25 september 2017, 12:06 door Redactie, 6 reacties

Opera heeft op de eigen website een nieuwe downloadsectie met 'essentiele software' gelanceerd. Aanleiding voor het maken van de downloadsectie is dat mensen steeds meer moeite hebben om betrouwbare software voor hun computers te vinden, zegt Blazej Kazmierczak van Opera.

Veel downloadsites bevatten misleidende downloadknoppen voor ongewenste programma's en tonen vervelende advertenties die adware of malware proberen te verspreiden, aldus Kazmierczak. Gebaseerd op de voorkeuren van Opera-medewerkers, de populariteit en kwaliteit van software, is er een verzameling met 'essentiele software' samengesteld. De 'Opera Apps Hub' bevat geen advertenties of andere downloads en de software wordt direct bij de softwareontwikkelaar in kwestie gedownload.

"De Opera Apps Hub biedt je een selectie van essentiële applicaties voor je pc. Zodoende kun je eenvoudig kwaliteitssoftware direct bij de ontwikkelaar downloaden", zegt Kazmierczak. De applicaties zijn in verschillende categorieën onderverdeeld, zoals tools, security, office, add-ons, graphics, internet, communicatie, multimedia, drivers en file sharing. Opera heeft besloten om het aantal applicaties per categorie te beperken, zodat gebruikers direct aan de slag kunnen.

Image

Reacties (6)
25-09-2017, 12:39 door Anoniem
Hebben de makers van Opera nog nooit gehoord van Ninite? Veel grotere keuzes en automatische installatie én updates. Gebruik het al jaren om na een schone install alles er weer op te krijgen.
25-09-2017, 12:52 door Anoniem
Op zich een goed initiatief, maar dan zie ik Avast, Adobe reader, Adobe Flash dat noem ik toch meer ongewenste software.
25-09-2017, 14:29 door Anoniem
Heel goed initiatief, maar het zou completer zijn, wanneer er bij elke download ook een SHA256 controle nummer aanwezig zou zijn.
25-09-2017, 15:17 door Anoniem
Dat zou moetren betekenen dat ze het anders ('schoner') doen dan de fabrikanten zelf. Want in elk geval bij Avast Free én bij Adobe Flash wordt bij elke update die je zelf van de producentensite download als je even niet uitkijkt een versie van een PUP (bijv. Google Chrome) geïnstalleerd. Een belangrijke reden waarom ik gestopt ben met Avast..

Ik vraag me af wat daar tegenoverstaat, voor niets gaat de zon op...
25-09-2017, 16:15 door Vixen
Mijn linkerteen gaat kriebelen van namen als "Driver easy, Driver Boost"

onnodig spul dat adware als verdienmodel heeft. Adware op jouw computer tegen jouw wens.
25-09-2017, 20:18 door Anoniem
Internet: Opera, wij van WC Eend.

Leuk idee, dat wel
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.