image

Mozilla dicht 18 lekken in Firefox 56, herziet dataverzamelopties

vrijdag 29 september 2017, 09:55 door Redactie, 3 reacties

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox uitgebracht die meerdere beveiligingslekken verhelpt en herziene dataverzamelopties aanbiedt. In totaal zijn er 18 kwetsbaarheden verholpen, waarvan twee ernstig. Via deze lekken kan een aanvaller willekeurige code op het systeem uitvoeren.

Verder zijn de dataverzamelopties in Firefox 56 herzien. Gebruikers hebben nu drie opties voor het versturen van data naar Mozilla. Het gaat dan om crashrapporten, de mogelijkheid van Firefox om studies te installeren en uit te voeren en de optie om Firefox automatisch technische en interactiegegevens naar Mozilla te laten sturen. Het gaat dan onder andere om het aantal open tabs en vensters, aantal bezochte webpagina's, aantal geïnstalleerde Firefox-extensies en Firefox-features die door Mozilla en partners worden aangeboden, zoals de zoekopties. Deze gegevens worden standaard naar Mozilla gestuurd. Hierbij wordt ook tijdelijk het ip-adres van de gebruiker in de logbestanden van de browserontwikkelaar opgeslagen. De opties zijn herzien zodat ze met het nieuwe privacybeleid en dataverzamelingsstrategie van Mozilla overeenkomen.

De browserontwikkelaar wil naar eigen zeggen geanonimiseerde data van gebruikers verzamelen zodat productteams beter kunnen zien hoe de browser precies wordt gebruikt. Onlangs werd er ook al een nieuw dataverzamelingssysteem in gebruik genomen. Verder is aan Firefox 56 een nieuwe versie van het Safe Browsing-protocol van Google toegevoegd. Daarmee worden gebruikers gewaarschuwd voor malware- en phishingsites. Tevens heeft Mozilla de beveiliging voor het verifiëren van downloads verbeterd en wordt de privacyverklaring op een nieuwe manier getoond. Firefox 56 is te downloaden via de automatische updatefunctie of Mozilla.org.

Image

Reacties (3)
29-09-2017, 10:41 door Anoniem
New - Launched Firefox Screenshots, a feature that lets users take, save, and share screenshots without leaving the browser
Share screenshots, is dit net zo iets kansloos als Firefox Hello https://support.mozilla.org/en-US/kb/hello-status en Thunderbird Filelink? (nog maar een storage service over)

Ik ben net geupdate naar 56.0, maar heb nog geen nieuwe EULA voor Share screenshots gehad. Van mij hoeft dit cloud gedoe allemaal niet zo nodig.
29-09-2017, 16:50 door Anoniem
Door Anoniem:

Ik ben net geupdate naar 56.0, maar heb nog geen nieuwe EULA voor Share screenshots gehad. .

Inderdaad helemaal geen melding hier ook niet en vast bij vele anderen ook niet, en dat is winst voor mozilla.
29-09-2017, 17:19 door Anoniem
Ik heb firefox 56 nu ook op de Mac maar heb niet het 2e vakje van allow firefox to install and run studies.
Nu zie ik alleen allow firefox to automatically send technical and interaction data to mozilla.
Ook dus Allow firefox to send crash reports to mozilla.

Uiteraard heb ik alles wat ik zie niet aangevinkt hiervan,want ik wil helemaal niks verzenden aan mozilla.
Ik heb de Nederlandse versie van Firefox,want heb MaC OS ook in het Nederlands ingesteld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.