image

Criminelen hacken netwerk van Taiwanese bank Far Eastern

maandag 9 oktober 2017, 15:49 door Redactie, 0 reacties

Criminelen zijn er vorige week in geslaagd om het netwerk van de Taiwanese bank Far Eastern te hacken en vervolgens 60 miljoen dollar naar buitenlandse rekeningen over te maken. Volgens de Taiwanese financiële toezichthouder was er door de aanvallers malware op pc's en servers geïnstalleerd.

Via de malware werden verschillende transacties uitgevoerd, waarbij er zo'n 60 miljoen dollar naar rekeningen in Sri Lanka, Cambodja en de Verenigde Staten werd overgemaakt, zo melden de Tapei Times en Focus Taiwan. De bank wist veruit het grootste deel van het geld terug te halen, waardoor de schade onder de 500.000 dollar zal uitkomen. Pogingen om het resterende bedrag te traceren zijn nog gaande, waardoor de uiteindelijke kosten zelfs op nul kunnen uitkomen, aldus de bank.

Interpol is inmiddels door de bank ingeschakeld. Volgens de politiedienst vonden vorig jaar bij banken in Bangladesh en Vietnam soortgelijke aanvallen plaats. In het geval van de bank van Bangladesh werd daar met behulp van malware 81 miljoen dollar overgemaakt. Vanwege het incident heeft de Taiwanese premier William Lai overheidsinstanties opgeroepen om de informatiebeveiliging aan te scherpen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.