image

Op privacy gerichte Librem 5-telefoon haalt 1,5 miljoen dollar op

dinsdag 10 oktober 2017, 10:28 door Redactie, 1 reacties

De op privacy en security gerichte Librem 5-smartphone heeft via een crowdfundingcampagne meer dan 1,5 miljoen dollar opgehaald. Daarmee heeft ontwikkelaar Purism het doel van de campagne behaald en kan de telefoon worden geproduceerd. De Librem 5 draait vrije en opensourcesoftware op PureOS.

Dit is een op Debian Linux-gebaseerd besturingssysteem. De telefoon kan ook andere GNU-distributies draaien, zoals Ubuntu, Fedora en Suse. De ontwikkelaars willen een compleet open ontwikkelomgeving creëren, in plaats van de gesloten platformen van andere telefoonaanbieders. Verder stellen de ontwikkelaars dat de telefoon met security in het achterhoofd wordt ontwikkeld en van het 'privacy by default' principe gebruik zal maken. Zo zal de Librem 5 gedecentraliseerde end-to-end-versleutelde communicatie via het Matrix-netwerk gaan bieden en de eerste 'ip-native' smartphone ter wereld zijn.

"We vinden dat telefoons je niet moeten volgen of misbruik van je digitale leven moeten maken. We bevinden ons midden in een digitale rechtenrevolutie waar jij je de toekomst kunt betalen", zo laten de ontwikkelaars op de website van de Librem 5 weten. De telefoon kan daarnaast ook met andere apparaten communiceren, zoals beeldschermen, muis en toetsenbord en andere platformen. De vijf inch smartphone beschikt over 3GB werkgeheugen, 32GB opslag dat via een micro-sd-kaart kan worden uitgebreid en biedt hardwarematige kill-switches voor de camera, microfoon, baseband, wifi en Bluetooth. De telefoon kan via de crowdfundingcampagne voor 599 dollar worden besteld. Het toestel zou in januari 2019 geleverd moeten worden.

Image

Reacties (1)
10-10-2017, 22:08 door Anoniem
Ik heb hier nog van gehoort, echt geweldig dat er leven aan zit te komen! Je bent niet meer langer nog verplicht om een LineageOS rom te nemen als je geen android wil, maar gewoon elk linux distributie werkt erop! Echt gaaf! Alleen jammer dat ze erg duur zijn, maar het zou misschien mijn volgende telefoon toch wel eens kunnen worden als ze goed werken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.