image

FBI vraagt bedrijven om aangifte van ddos-aanvallen te doen

donderdag 19 oktober 2017, 10:22 door Redactie, 1 reacties

De FBI heeft bedrijven die slachtoffer van ddos-aanvallen zijn gevraagd om hier aangifte van te doen. Volgens de Amerikaanse opsporingsdienst kunnen dergelijke aanvallen financiële gevolgen voor slachtoffers hebben omdat websites traag werken of helemaal niet meer bereikbaar zijn.

Ook kunnen ddos-aanvallen ervoor zorgen dat bedrijven klanten verliezen. Als voorbeeld van de impact wijst de FBI naar de aanval op dns-provider Dyn vorig jaar waardoor populaire websites als Twitter, Netflix, GitHub en Spotify slecht of onbereikbaar waren. De ddos-aanval werd door het Mirai-botnet uitgevoerd, dat uit gehackte digitale videorecorders en ip-camera's bestond.

De FBI vraagt bedrijven die met dergelijke aanvallen te maken krijgen om dit bij de opsporingsdienst te melden en informatie over de aanval te delen. Het gaat dan om het gebruikte protocol, de eisen die aan de aanval voorafgingen, de schade die de aanval veroorzaakte, het betaalde bedrag indien er is betaald en ip-adressen die bij de aanval werden gebruikt.

Reacties (1)
21-10-2017, 20:29 door Petra Noordhuizen
Of willen ze inzicht om hun eigen tools te updaten? ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.