image

Man aangeklaagd voor hacken van 550 Gmail- en iCloud-accounts

dinsdag 24 oktober 2017, 12:22 door Redactie, 1 reacties

In de Verenigde Staten is een 32-jarige man aangeklaagd voor het hacken van meer dan 550 Gmail- en iCloud-accounts, waaronder accounts van Hollywoodsterren en andere beroemdheden. Volgens de aanklacht verstuurde de man van april 2013 tot het einde van augustus 2014 phishingmails waarin ontvangers werden gevraagd om hun gebruikersnaam en wachtwoord terug te sturen.

Als de ontvanger reageerde en de inloggegevens terugstuurde gebruikte de man die om op het iCloud- en Gmail-account van het slachtoffer in te loggen. Zodra de man was ingelogd zocht hij naar gevoelige persoonlijke informatie, waaronder foto's en video's. De zaak tegen de man komt voort uit het onderzoek naar 'Celebgate' of 'The Fappening', waarbij allerlei naaktfoto's van beroemdheden werden gelekt. De FBI heeft echter geen bewijs gevonden dat de nu aangeklaagde man voor het lekken van de naaktfoto's verantwoordelijk is of dat hij de verkregen informatie heeft gedeeld of geupload.

De man heeft inmiddels met Justitie een 'plea' overeenkomst getekend en zal naar verwachting schuld bekennen, zo laat het Amerikaanse ministerie van Justitie weten. Eerder dit jaar werd een 29-jarige Amerikaan nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden wegens het hacken van de iCloud- en Gmail-accounts van meer dan 300 mensen, waaronder minstens dertig Hollywoodsterren. Ook deze man was volgens de FBI niet voor Celebgate verantwoordelijk.

Reacties (1)
25-10-2017, 17:19 door Anoniem
Als je je login gegevens per mail verstuurt lijkt me dat toegang tot email een te grote verantwoordelijkheid voor je is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.