image

Test: 17 tools voor het verwijderen van malware vergeleken

woensdag 25 oktober 2017, 14:39 door Redactie, 0 reacties

Wie malware van een Windowscomputer wil verwijderen kan het beste voor de software van Kaspersky Lab kiezen, zo blijkt uit een test van het Duitse testlab AV-Test. Gedurende een periode van zes maanden werden 9 virusscanners en 8 speciale verwijdertools met tientallen echte infecties getest.

Alleen de anti-virussoftware en speciale tool van Kaspersky Lab scoorden 100 procent. De 9 virusscanners werden op twee manieren getest. De eerste keer werden ze op een al besmette computer geïnstalleerd. Bij de tweede test waren ze al op de computer actief, maar werden ze tijdelijk uitgeschakeld om de malware te installeren, en daarna weer ingeschakeld. Vervolgens werd er gekeken of de malware het verwijderen voorkwam, of er actieve malware-onderdelen niet door de virusscanner werden verwijderd, of er onschuldige bestanden achterbleven en als laatste of de malware echt volledig werd verwijderd en het systeem hersteld.

Kaspersky Lab scoort zoals gezegd 100 procent, gevolgd Bitdefender met 96,5 procent. Bitdefender weet geen perfecte score neer te zetten omdat het vier onschuldige bestanden achterlaat. Onderaan eindigen Enigma Software SpyHunter en Microsoft Security Essentials met respectievelijk 82,5 procent en 87,7 procent. SpyHunter weet vier malware-exemplaren niet te detecteren, terwijl Security Essentials er twee over het hoofd ziet. Microsofts virusscanner weet daarnaast drie actieve malware-exemplaren niet te verwijderen.

Voor de test met de speciale verwijdertools werden 19 verschillende malware-exemplaren gebruikt. Kaspersky Lab is de enige die zonder sporen achter te laten alle malware verwijdert, gevolgd door de Bitdefende Rescue Disk en Microsoft Windows Defender Offline. G Data Bootmedium (66, procent) en DE Cleaner Antibot (50,9 procent) zijn de hekkensluiters.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.