image

Canadese universiteit haalt e-mailsysteem offline na afpersing

vrijdag 3 november 2017, 13:58 door Redactie, 0 reacties

Een Canadese universiteit heeft het e-mailsysteem voor studenten offline gehaald nadat het een e-mail ontving met de persoonlijke informatie van 29 studenten en een dreigement dat er meer studentengegevens openbaar zullen worden gemaakt, tenzij de universiteit betaalt.

Het gaat om de University of the Fraser Valley, waar meer dan 15.000 studenten zijn ingeschreven. De e-mail met het dreigement en studentengegevens bevatte namen, e-mailadressen, telefoonnummers, adresgegevens, cijfers en in één geval beperkte financiële informatie. Het bericht was naar tientallen studenten verstuurd. De afzender dreigt meer gegevens te zullen verspreiden, tenzij de universiteit 30.000 Canadese dollars betaalt, zo melden Metro en de Abbotsford News.

Vanwege het incident is het e-mailsysteem voor studenten voor onbepaalde tijd uit de lucht gehaald en is de functionaliteit van het universiteitsportaal beperkt. Volgens de universiteit gaat het om een voorzorgsmaatregel om de mogelijk verdere verspreiding of openbaarmaking van persoonlijke informatie van studenten tegen te gaan en het ingestelde onderzoek te helpen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.