image

Windows Defender ATP integreert anti-virus van derde partijen

donderdag 9 november 2017, 12:24 door Redactie, 2 reacties

De zakelijke beveiligingsoplossing van Microsoft genaamd Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) gaat ook anti-virussoftware van derde partijen integreren om zo malware op Android-, Linux-, macOS- en iOS-apparaten te kunnen detecteren. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt.

Op dit moment werkt de softwaregigant samen met drie anti-virusbedrijven: Bitdefender, Lookout en Ziften. De oplossingen van deze bedrijven zullen binnen Windows Defender ATP worden geïntegreerd, zodat ook andere platformen kunnen worden gescand. Via de Windows Defender ATP console is het vervolgens mogelijk om de status van deze andere platformen en apparaten te monitoren.

Microsoft zegt dat de samenwerking met Bitdefender, Lookout en Ziften de eerste van verschillende partnerschappen is. De integratie van Bitdefender is nu in de Public Preview van de beveiligingssoftware te testen. Lookout en Ziften zullen binnenkort volgen. Windows Defender ATP, dat vorig jaar maart werd aangekondigd, moet bedrijven volgens Microsoft tegen geavanceerde dreigingen beschermen.

Reacties (2)
09-11-2017, 13:46 door Anoniem
In het verleden kon dit ook standaard altijd met windows defender i.c.m
avg free en avast free op xp/vista/7.

Maar dat is nu al een tijdje verbannen,doordat de anti-virussoftware het heeft overgenomen.
09-11-2017, 18:44 door karma4
Door Anoniem: In het verleden kon dit ook standaard altijd met windows defender i.c.m
avg free en avast free op xp/vista/7.

Maar dat is nu al een tijdje verbannen,doordat de anti-virussoftware het heeft overgenomen.
Het gaat niet op een los staand endpoint iets.
Dd beschrijving heeft het over een enterprise omgeving waarbij je informatie van alle apparatuur in een big data aanpak probeert te analyseren en presenteren.
Er zal wat vast wat van het opgekochte revolutionaire Analytics in zitten. Concurrende gereedschappen vind je bij andere grote commerciëlen. Misschien dat er ooit wat betaalbaars naar dd onderkant van de markt gast doorsijpelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.