image

Microsoft onthult Windows Defender voor bedrijven

dinsdag 1 maart 2016, 12:24 door Redactie, 1 reacties

Om organisaties tegen allerlei geavanceerde aanvallen te beschermen heeft Microsoft vandaag Windows Defender voor bedrijven onthuld. Windows Defender Advanced Threat Protection wordt omschreven als een nieuwe dienst voor het vinden, onderzoeken en reageren op geavanceerde aanvallen.

Zo stelt Microsoft dat de oplossing via een combinatie van de cloud en de in Windows 10 ingebouwde technologie dreigingen moet detecteren die andere beveiligingsoplossingen en -maatregelen hebben omzeild. Voor de detectie wordt er ook informatie gebruikt die Microsoft via 1 miljard Windows-apparaten verzamelt en 1 miljoen verdachte bestanden die het dagelijks krijgt aangeleverd. In het geval van een incident krijgen organisaties aanbevelingen en wordt er informatie gegeven zodat het incident kan worden onderzocht.

Windows Defender Advanced Threat Protection werd de afgelopen maanden al bij verschillende ondernemingen getest en zou inmiddels worden gebruikt om 500.000 systemen te beschermen. Bedrijven die van Microsofts oplossing gebruik willen maken zullen wel eerst naar Windows 10 moeten upgraden. Om welke Windows 10-versies het precies gaat is onduidelijk. Business Insider stelt dat de oplossing aan Windows 10 Enterprise zal worden toegevoegd, terwijl ZDNet meldt dat Microsoft de versies nog moet bepalen. Ook is niet bekend wanneer Windows Defender Advanced Threat Protection zal verschijnen, maar bronnen laten aan ZDNet weten dat het in het derde kwartaal van dit jaar zal zijn.

Image

Reacties (1)
03-03-2016, 01:43 door Anoniem
Met wie wordt die data gedeeld?

En sinds wanneer weet Microsoft APT's te herkennen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.