image

Amerikaans politiekorps betaalt 400 euro aan ransomware

dinsdag 1 maart 2016, 12:00 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaans politiekorps waarvan een systeem voor het vastleggen van incidenten afgelopen weekend met ransomware besmet raakte heeft het gevraagde losgeld van omgerekend 400 euro betaald. Het gaat om het politiekorps van de Amerikaanse stad Melrose, in de staat Massachusetts.

Een medewerker opende een e-mailbijlage die de ransomware bevatte en vervolgens de bestanden op het systeem versleutelde. Door de infectie konden politiemedewerkers incidenten niet meer in het systeem invoeren, maar moesten die in Word-documenten bijhouden. Ook werden de gegevens van arrestanten via pen en papier opgenomen. "De ouderwetse manier", zegt politieluitenant Mark DeCroteau tegenover de Melrose Free Press.

Om de bestanden te ontsleutelen moest er 1 bitcoin worden betaald, wat met de huidige wisselkoers 400 euro is. Na de betaling kreeg het politiekorps weer toegang tot de bestanden. Het komt vaker voor dat Amerikaanse politiekorpsen met ransomware besmet raken en uiteindelijk tot betalen overgaan.

Reacties (1)
02-03-2016, 09:58 door PietdeVries
Tja - 400 euro is natuurlijk een aardig bedrag, maar anderzijds zijn de kosten van een security officer vele malen hoger ;-)

Kwestie van afwegen dus!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.