image

Google-indexering helpt Windows Movie Maker-scam

vrijdag 10 november 2017, 11:17 door Redactie, 1 reacties

Een goede indexering door Google helpt oplichters die een aangepaste versie van Windows Movie Maker tegen betaling aanbieden, zo waarschuwt Anti-virusbedrijf ESET. Windows Movie Maker is gratis videobewerkingssoftware van Microsoft die sinds januari van dit jaar niet meer wordt ondersteund.

Oplichters hebben een aangepaste versie van Windows Movie Maker gemaakt en bieden die via verschillende domeinnamen aan. Deze versie beweert een proefversie te zijn en stelt dat gebruikers 30 dollar moeten betalen om toegang tot alle features te krijgen. Bij het zoeken naar "movie maker" in Google verschijnt de website van de oplichters in veel landen bovenaan de zoekresultaten.

De beveiligingssoftware van ESET detecteert de scam als "Hoax.MovieMaker" en blokkeert de website van de scammers. De goede indexering door Google zorgde ervoor dat de scam op 5 november bij ESET de op twee na meest gedetecteerde dreiging wereldwijd was. Google en Microsoft zijn over de scam ingelicht, maar op het moment van schrijven verschijnt die nog steeds bovenaan de zoekresultaten.

Image

Reacties (1)
10-11-2017, 14:28 door Anoniem
Gratis reclame. En zo geven ze de merknaam ook nog wat extra waarde voor een toekomstige terugkeer in het software domein.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.