image

Rechtszaak Enigma Software tegen Malwarebytes afgewezen

vrijdag 10 november 2017, 11:40 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaanse rechter heeft deze week een rechtszaak van Enigma Software tegen anti-malwarebedrijf Malwarebytes afgewezen. Malwarebytes beschouwt twee programma's van Enigma Software als potentieel ongewenste programma's, waarop het softwarebedrijf naar de rechter stapte.

Het gaat om de programma's SpyHunter en RegHunter, die Malwarebytes als mogelijk schadelijk voor computers beschouwt. Volgens Enigma is dit onterecht en vormt de software geen bedreiging voor de computers van gebruikers. Het softwarebedrijf stelt dat Malwarebytes de twee programma's opzettelijk detecteert om klanten te beïnvloeden en dit als vergelding doet voor een andere rechtszaak die Enigma Software eerder tegen een gelieerde partij voerde.

Malwarebytes vroeg de rechter om de rechtszaak af te wijzen. Het anti-malwarebedrijf wijst daarvoor naar een soortgelijke rechtszaak tussen anti-virusbedrijf Kaspersky Lab en softwarebedrijf Zango, die door Kaspersky Lab werd gewonnen. De rechter oordeelde deze week dat Malwarebytes op immuniteit kan rekenen wat betreft de claims van Enigma Software, tot groot genoegen van het anti-malwarebedrijf.

"Dit is niet alleen een belangrijke overwinning voor Malwarebytes, maar voor alle beveiligingsaanbieders die over juridische bescherming blijven beschikken om te doen wat het juiste is voor hun gebruikers. Deze beslissing bevestigt ons recht om gebruikers de keuze te geven over wat erop hun computer thuishoort en wat niet", zegt Marcin Kleczynski van Malwarebytes. Eerder dit jaar besloot computersite Bleeping Computer onder druk van Enigma Software een negatieve recensie van SpyHunter te verwijderen.

Reacties (3)
10-11-2017, 12:38 door Anoniem
Ik heb jaren terug Spyhunter uitgeprobeerd, het is bagger
10-11-2017, 21:25 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb jaren terug Spyhunter uitgeprobeerd, het is bagger

Vooral die onderbouwing is zo goed...
13-11-2017, 14:41 door Anoniem
Spyhunter reghunter zeker te mijden als je geen problemen wilt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.