image

Politie haalde dit jaar al 160 malafide webwinkels offline

zondag 12 november 2017, 08:22 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 12-11-2017, 10:11

De politie heeft dit jaar al 160 malafide webwinkels offline gehaald. Een sterke stijging ten opzichte van vorig jaar toen er in totaal 35 malafide webshops werden gesloten. Dat heeft de politie tegenover Radar laten weten. Volgens Gijs van der Linden van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting wordt de stijging met name veroorzaakt door Chinese oplichters die Nederlandse domeinnamen opkopen.

Het gaat om vrijgekomen domeinnamen die jarenlang veel verkeer hebben gehad en door iedereen kunnen worden geregistreerd. Vervolgens maken de oplichters van deze domeinen gebruik om producten aan te bieden die niets met de domeinnaam te maken hebben en ook nooit worden geleverd. Ook komt het voor dat de oplichters op de creditcardgegevens van mensen uit zijn, aldus Van der Linden.

De politie maakte onlangs nog bekend dat het tijdens de feestdagen een toename van malafide webwinkels ziet. Internetgebruikers krijgen dan ook het advies om alert te zijn op aanbiedingen die te mooi zijn om waar te lijken. Ook wordt aangeraden eerst onderzoek naar een webwinkel te doen voordat er een bestelling wordt geplaatst. Zo kan gekeken worden naar reacties van andere mensen en hoe lang een website al actief is.

Reacties (3)
12-11-2017, 17:23 door Anoniem
Met de hackwet waren het er natuurlijk meer geweest... Maareh, wanneer komen de andere cijfers zoals exacte uitschrijven bonnen en misdaden door dienders en daders niet autochtone herkomst?

Cijfers zijn altijd mooi, behalve dan wanneer ze even niet uitkomen.
13-11-2017, 13:10 door Anoniem
Wat houdt dat precies in, dat de politie "een website offline haalt"?
13-11-2017, 23:08 door Anoniem
Door Anoniem: Wat houdt dat precies in, dat de politie "een website offline haalt"?

Dan word hij gewoon geblokkeerd door het systeem, dat gaan ze je niet wijsmaken hoor, wees maar gerust !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.