image

Enigma Software in beroep in zaak tegen Malwarebytes

donderdag 23 november 2017, 12:13 door Redactie, 4 reacties

Softwarebedrijf Enigma Software is in beroep gegaan tegen een recente uitspraak van de rechter in een zaak die het tegen anti-malwarebedrijf Malwarebytes had aangespannen. Malwarebytes beschouwt twee programma's van Enigma Software, SpyHunter en RegHunter, als potentieel ongewenste programma's.

Zo wordt SpyHunter 4 door de beveiligingssoftware van Malwarebytes in quarantaine geplaatst en uitgeschakeld. Ook kunnen gebruikers SpyHunter niet eenvoudig installeren op systemen waarop Malwarebytes draait. Volgens Enigma Software blokkeert Malwarebytes ten onrechte de software van het bedrijf, om zo de eigen producten te bevorderen. Honderden klanten van het bedrijf zouden hierover hebben geklaagd. Daarop stapte het bedrijf naar de rechter.

Malwarebytes vroeg de rechter juist om de rechtszaak af te wijzen. Het anti-malwarebedrijf wees daarvoor naar een soortgelijke rechtszaak tussen anti-virusbedrijf Kaspersky Lab en softwarebedrijf Zango, die door Kaspersky Lab werd gewonnen. De rechter oordeelde twee weken geleden dat Malwarebytes op immuniteit kan rekenen wat betreft de claims van Enigma Software.

Enigma Software is nu tegen deze uitspraak in beroep gegaan. Het bedrijf houdt vol dat er sprake is van oneerlijke handelspraktijken en stelt dat het recht van consumenten op vrije keuze in het geding is. "We vinden dat consumenten zelf moeten kunnen kiezen welke en hoeveel beveiligingsproducten ze willen gebruiken. We weten dat veel consumenten meerder beveiligingslagen willen en voor meerdere producten kiezen. Malwarebytes ontneemt consumenten deze keuze door SpyHunter 4 uit te schakelen", aldus Ryan Gerding van Enigma Software.

Reacties (4)
23-11-2017, 16:43 door Anoniem
zelfde Kaspersky btw die jankt over de aanwezigheid van defender op windows clients....
23-11-2017, 17:22 door Anoniem
"We vinden dat consumenten zelf moeten kunnen kiezen
Enigma vindt vrijheid alleen belangrijk als het in haar straatje past. De freedom of speech en vrije journalistiek totaal kapot procedren omdat zij het meeste budget heeft om rechtszaken te voeren vindt zij geen enkel probleem. (zoek maar op enigma en bleeping computer). De consument die voor werkelijke vrijheid is mijdt dit bedrijf als de zwarte pest en zou uit princiepe malwarebytes moeten installeren opdat het verschoond blijft van de zwartste en persverste varianten van dit amorele doorgeslagen kapitalisme dat het recht ziet als iets dat men indirect kan kopen.
23-11-2017, 19:31 door Anoniem
Bleepingcomputer rechtzaak anyone?
Was een mooi Streisandeffect
27-11-2017, 16:43 door Anoniem
Door Anoniem: zelfde Kaspersky btw die jankt over de aanwezigheid van defender op windows clients....
Zoals zo'n beetje elke virusscanner trouwens.
Noem je ook weer wat op... Defender... prul. Als ie nu eens fatsoenlijk was, maar hij hangt bijna altijd ergens onderaan. Daarnaast is het logisch want twee virusscanners op je pc? Nergens voor nodig tenzij je paranoia bent en het vertraagt alleen maar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.