image

Britse privacytoezichthouder legt recordaantal spamboetes op

vrijdag 24 november 2017, 13:25 door Redactie, 3 reacties

De Britse privacytoezichthouder ICO heeft sinds april van dit jaar een recordaantal boetes opgelegd voor het versturen van spam en ongewenste telefoontjes en de komende maanden zal het aantal verder stijgen, aangezien er nog verschillende boetes "in de pijplijn" zitten. Een Brits marketingbedrijf kreeg vandaag wegens het versturen van spamberichten via sms een boete van omgerekend 50.000 euro opgelegd.

Daarmee komt het aantal van opgelegde spamboetes sinds april op 20 uit, met een totaal boetebedrag van omgerekend 2,25 miljoen euro. Niet eerder heeft de ICO in deze fase van het fiscale jaar zoveel boetes opgelegd. Het totale boetebedrag voor dit fiscale jaar zal nog veel hoger uitkomen, aangezien de ICO de komende maanden nog boetes van omgerekend 1,6 miljoen euro zal opleggen. De toezichthouder maakt daarbij ook werk van marketingdirecteuren die de boetes proberen te ontlopen door hun bedrijf te liquideren.

Reacties (3)
24-11-2017, 13:43 door Anoniem
Zal wel een leuke klus zijn voor het CJIB om dit samen met het AP op te pakken maar het daadwerkelijk uitvoerbaar en rendabel is dat is een tweede.
25-11-2017, 09:58 door Anoniem
ik snap nog niet helemaal waarom jij het CJIB erbij haalt.

Maar ik hoop echt op een boete, want anders hebben we 2 jaar voor niks de Wbp gewijzigd. Dus AP, kom voor 25 mei nog even met een daad, en deel een klapper uit.
Hoe eerder hoe beter, dan staat iedereen nog scherper voor de AVG
27-11-2017, 07:45 door karma4
Door Anoniem: ik snap nog niet helemaal waarom jij het CJIB erbij haalt. .....
Als de denkwijze is dar er per geconstateerd spam bericht een automatische boete gedaan wordt dan zit daar wat in.
Het cjib wordt ingezet bij de massale afhandeling bij verkeersoveetredingen. Redelijk efficient.

De zaken die je terugkeert bij de ico richten zich er op met bewijslast dat hele campagnes opgezet zijn op een manier die niet juist is. Dat is een alles of niets beoordeling voor hele verwerkingen. Alsof je de snelheidsovertreding en voor het wagenpark van vervoerders gaat beoordelen aan de hand van de losinstructies van het kantoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.