image

Zuid-Holland laat 200 camera's in politiedatabase opnemen

zaterdag 25 november 2017, 07:03 door Redactie, 4 reacties

De provincie Zuid-Holland heeft meer dan 200 camera’s langs provinciale wegen en vaarwegen in de provincie aangemeld voor het project Camera in Beeld van de politie. Bij dit project kunnen particulieren, overheden en bedrijven hun bewakingscamera in een politiedatabase laten opnemen.

In oktober waren er al 160.000 camera's aangemeld. De politie kan vervolgens op een kaart zien waar de camera's zich bevinden en waar zij opnames van maken. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd kan de politie in het systeem kijken waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is. Vervolgens kan er contact met de eigenaar van die camera's worden opgenomen.

De nu aangemelde provinciecamera’s worden onder andere gebruikt voor het op afstand bedienen van bruggen. De camerabeelden zijn, in verband met de privacy, niet automatisch beschikbaar. Bovendien is voor het gebruik van de opgenomen beelden altijd toestemming nodig van het Openbaar Ministerie. Zuid-Holland is de eerste provincie die medewerking verleent aan het project Camera in Beeld, zo laat de politie weten.

Reacties (4)
26-11-2017, 14:04 door Anoniem
Sommige zijn nu eenmaal meer gelijk dan andere!
26-11-2017, 22:51 door Anoniem
Laat me even raden... Nu nog even de kwaliteit van de feeds omhoog en in gelijk format, zodat gezichtsherkenningssoftware toegepast kan worden ;) Ik had vroeger zo'n Linux doos met Motion en dan zag je van die vierkant boxjes om iemand heen die voor de camera liep. Dat brengt me trouwens op een interessant idee voor een social experiment met publieke cams.
27-11-2017, 09:16 door Anoniem
Zo dan kan de sticker "deze camera wordt enkel gebruikt voor verkeersdoeleinden" er wel af.
Kijken hoeveel er heel blijven.
27-11-2017, 16:43 door Anoniem
Door Anoniem: Laat me even raden... Nu nog even de kwaliteit van de feeds omhoog en in gelijk format, zodat gezichtsherkenningssoftware toegepast kan worden ;) Ik had vroeger zo'n Linux doos met Motion en dan zag je van die vierkant boxjes om iemand heen die voor de camera liep. Dat brengt me trouwens op een interessant idee voor een social experiment met publieke cams.

Doe iets met kentekens en datum/tijd en maakt dat openbaar op internet :) Gelderland heeft wel goede CCTVs hangen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.