image

Google-advertentie voor Amazon leidt naar Microsoft-scam

zaterdag 25 november 2017, 07:24 door Redactie, 1 reacties

Na een malafide Google-advertentie waarmee Knab-klanten werden opgelicht hebben criminelen een zelfde soort advertentie gebruikt om Amazon-klanten te duperen. Wie bij Google op de zoekterm "amazon" zocht kreeg bovenaan de zoekresultaten een advertentie voor amazon.com te zien.

De advertentie linkte naar een Facebook-app, die gebruikers weer doorstuurde naar een zogenaamde Microsoft-website. De website liet gebruikers geloven dat hun computer met malware was besmet en het opgegeven telefoonnummer direct moest worden gebeld. CBS News belde het nummer en kwam in contact met een oplichter die remote toegang tot de computer wilde hebben om de "problemen" te verhelpen.

Het gaat hierbij om de klassieke Microsoft-scam waarbij oplichters laten weten dat er problemen met de computer zijn en zij die kunnen oplossen. Eén van de oplichters die CBS News sprak vertelde dat de malware voor 150 dollar kon worden verwijderd. Na te zijn ingelicht heeft Google de advertenties verwijderd en het account van de adverteerder geblokkeerd.

Image

Reacties (1)
25-11-2017, 20:50 door Anoniem
Daarom klik ik onder andere ook niet op ADV via Google, AdBlockers en goeie virusscanners laten je niet browsen via ADV
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.