image

Nieuwe Chrome-optie voor het veiliger weergeven van websites

donderdag 7 december 2017, 12:44 door Redactie, 0 reacties

Google heeft een nieuwe beveiligingsoptie aan Chrome toegevoegd voor het veiliger weergeven van websites. Site isolation, zoals de optie heet, zorgt ervoor dat Chrome de inhoud van elke geopende website in een apart proces rendert, geïsoleerd van andere websites.

Dit zorgt voor een betere afscherming tussen websites dan de bestaande Chrome-sandbox kan bieden, aldus Google. Een nadeel van deze maatregel is wel dat het geheugengebruik met 10 tot 20 procent kan toenemen. Site isolation kan voor alle websites en per website worden ingesteld en is in Chrome 63 beschikbaar.

Deze Chrome-versie biedt ook de optie om extensies te blokkeren gebaseerd op de permissies die ze nodig hebben. Zo kunnen alle extensies worden geblokkeerd die bijvoorbeeld een webcam of microfoon vereisen, of toegang willen tot data op websites. Volgens Google is deze optie met name handig voor organisaties. Verder ondersteunt Chrome 63 nu TLS 1.3 voor Gmail. Dit is de nieuwste versie van het encryptieprotocol dat wordt gebruikt voor het opzetten van een beveiligde verbinding tussen websites en bezoekers en is sneller en veiliger dan zijn voorganger TLS 1.2, zo laat Google weten. De ondersteuning van TLS 1.3 zal volgend jaar verder worden uitgebreid.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.