image

Apple: 59 procent iOS-apparaten draait op iOS 11

donderdag 7 december 2017, 12:26 door Redactie, 2 reacties

59 procent van de iOS-apparaten draait op iOS 11, wat inhoudt dat 41 procent een versie met bekende kwetsbaarheden gebruikt. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Apple die deze week zijn vrijgegeven. De cijfers zijn gebaseerd op apparaten die met de App Store verbinding maken.

IOS 11 werd in september gelanceerd en introduceerde een aantal nieuwe beveiligingsopties. Sindsdien zijn er verschillende kleinere updates voor deze versie verschenen, die bij elkaar tientallen kwetsbaarheden verhelpen, waaronder de KRACK-attack. Begin november draaide de helft van de iOS-apparaten op iOS 11, wat inmiddels naar 59 procent is gestegen. 33 procent van de iOS-apparaten zit nog op iOS 10 en acht procent draait een nog oudere versie van het besturingssysteem.

In het geval van Android laten de cijfers van Google een heel ander beeld zien. Ruim 58 procent van de twee miljard Android-toestellen draait op Android 5 of 6. Versie 7 van het mobiele besturingssysteem is inmiddels op ruim 20 procent van de Android-toestellen geïnstalleerd. De nieuwste versie, Android 8.0 Oreo, heeft pas een marktaandeel van 0,3 procent. Critici hekelen het gefragmenteerde updatebeleid van fabrikanten, wat ervoor zorgt dat veel gebruikers niet naar een nieuwe versie kunnen updaten of geen beveiligingsupdates meer ontvangen.

Reacties (2)
07-12-2017, 16:53 door Anoniem
Tja wat moet je:

een qua opzet minder veilig OS zonder bugs (iOS11) of een qua opzet veiliger OS, maar mét bugs?
07-12-2017, 21:40 door Anoniem
Android is een stuk trager met update van systemen. In winkels liggen nog hele oude Adroids die nog gewoon verkocht worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.