image

Firefox Focus introduceert privacyvriendelijke autocomplete

donderdag 14 december 2017, 10:49 door Redactie, 1 reacties

Mozilla heeft een nieuwe optie aan Firefox Focus toegevoegd waarmee gebruikers op een privacyvriendelijke manier snel hun favoriete websites kunnen opzoeken. Firefox Focus is een op privacy gerichte Firefox-versie voor mobiele apparaten die standaard advertenties en trackers blokkeert en het mogelijk maakt om met een druk op de knop alle gegevens te wissen.

Vanwege privacyredenen ontbreken er bepaalde functies in de Firefox Focus, zoals autocomplete. Bij andere browsers kunnen gebruikers via autocomplete een aantal letters van een website in de adresbalk invoeren, waarna de browser verschillende suggesties toont. Deze suggesties zijn gebaseerd op eerdere zoekopdrachten, surfgedrag en populaire websites. Informatie die niet door Firefox Focus wordt bijgehouden. Toch hadden veel gebruikers om een dergelijke feature gevraagd, zo laat Mozilla weten.

Daarom heeft de browserontwikkelaar een privacyvriendelijke autocomplete ontwikkeld. Nu kunnen gebruikers websites aan een persoonlijke autocompletelijst binnen de app toevoegen. Zodoende zijn deze websites alleen zichtbaar voor de gebruiker en kan die nog steeds door het intikken van een paar letters snel naar zijn favoriete website gaan. Daarnaast is er ook een andere optie toegevoegd waarbij gebruikers zoekmachines aan de browser kunnen toevoegen van elke website die over een zoekveld beschikt. Firefox Focus is zowel voor Android als iOS beschikbaar.

Image

Reacties (1)
16-12-2017, 12:46 door Anoniem
Ik wil de lijst van de 450 urls wel eens willen zien. Kan iemand de lijst uploaden?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.