image

Google Play Protect onderaan bij test met Android-malware

dinsdag 19 december 2017, 10:59 door Redactie, 1 reacties

Google Play Protect, de beveiligingssoftware waarmee Google Android-toestellen tegen malware beschermt, heeft in een nieuwe test van het Duitse testlab AV-Test zeer slecht gescoord. AV-Test vergelijkt al langere tijd verschillende mobiele virusscanners, maar besloot bij een test in september voor het eerst ook Play Protect meegenomen. Toen eindigde de virusscanner van Google ook al onderaan, maar bij de test van november werd er nog minder malware gedetecteerd.

Voor de test werden 20 verschillende Android-virusscanners en Play Protect met 6000 besmette apps getest. Het ging om de detectie van 3400 besmette apps in real-time en de detectie van 2600 besmette Android-apps die in de laatste vier weken van de test werden gevonden. Gemiddeld detecteren de geteste programma's 94,8 procent en 96,9 procent van de besmette apps.

Antiy, Bitdefender, Cheetah Mobile, G Data, PSafe, Sophos, Symantec, Tencent en Trend Micro scoren bij beide detectietests 100 procent. Google Play Protect eindigt onderaan. Tijdens de detectie van apps in real-time detecteerde Play Protect 48,5 procent van de kwaadaardige apps. Van de kwaadaardige apps die in de vier weken voor de test werden gevonden detecteerde Play Protect 66,3 procent.

In totaal konden de virusscanners 13 punten verzamelen. Zes punten waren te behalen voor het detecteren van kwaadaardige apps. Hetzelfde aantal punten werd verdeeld voor de bruikbaarheid, zoals het batterijverbruik, systeembelasting, het genereren van veel dataverkeer en het onterecht alarm slaan bij schone applicaties van Google Play en andere officiële marktplaatsen. Als laatste was er nog één punt te verdienen voor aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal, encryptie en back-up.

Voor het behalen van zes punten bij de detectie van Android-malware was het niet noodzakelijk om 100 procent te scoren. Daardoor weten Avast, Bitdefender, G Data, Kaspersky Lab, PSafe, Sophos, Symantec, Tencent en Trend Micro de maximale 13 punten te halen. Google Play Protect krijgt op het onderdeel detectie vanwege de slechte score nul punten toegekend. Als het gaat om bruikbaarheid scoort de software wel zes punten. Aanvullende beveiligingsmaatregelen worden niet door Play Protect geboden, waar de software op zes punten in totaal uitkomt.

Image

Reacties (1)
19-12-2017, 11:19 door Anoniem
ah de AV-Test mannen, die waren altijd al zoooooooo betrouwbaar
Goed voorbeeld hiervan, en lekker passend in het huidige klimaat: https://eugene.kaspersky.com/2013/05/09/av-test-certification-devalued/

Gezellige mensen, die AV wereld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.