image

Edge kan automatisch creditcardgegevens op websites invullen

vrijdag 12 januari 2018, 10:33 door Redactie, 5 reacties

Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 gelanceerd die verschillende nieuwe opties introduceert hoe de Edge-browser met wachtwoorden en creditcardgegevens moet omgaan. Zo is er nu een optie om creditcardgegevens automatisch op het betaalgedeelte van websites in te voeren.

Zodra gebruikers een betaling met hun creditcard doen vraagt Edge om de gegevens op te slaan. De volgende keer dat er moet worden betaald kunnen gebruikers hun gewenste creditcard kiezen waarna alle velden automatisch worden ingevuld. Microsoft stelt dat Edge alle kaartgegevens veilig opslaat. CVV-informatie wordt niet door de browser opgeslagen. Alle creditcards die gebruikers aan hun Microsoft-account hebben gekoppeld kunnen ook worden geselecteerd bij het kiezen van een creditcard voor een betaling op een website.

Een andere nieuwe optie maakt het mogelijk om voor bepaalde domeinen geen wachtwoorden op te slaan. Zodra gebruikers aangeven dat ze voor bepaalde websites geen wachtwoorden willen opslaan zal de browser hier niet meer om vragen. Als laatste is het nu ook mogelijk om wachtwoorden automatisch in de InPrivate-modus van Edge te laten invullen. De nieuwe opties zijn te testen in Windows 10 Insider Preview Build 17074. Wanneer de features voor de standaardversie van Windows 10 beschikbaar komen is nog niet bekend.

Reacties (5)
12-01-2018, 10:56 door Anoniem
Creditkaarten zijn de duivel der betalingen.
12-01-2018, 11:07 door Anoniem
Lekker veilig, als zulke gegevens lokaal opgeslagen kunnen worden, dan is het wachten op een manier om ze (illegaal) te bemachtigen.
12-01-2018, 11:23 door Anoniem
Dit is nog nooit misbruikt en is alleen daarom al een goed idee. Chapeau, microsoft, wat een innovatie.
12-01-2018, 12:44 door Anoniem
Mmm... ik ben nog wat kritisch.

Als je een criminele site bezoekt die om deze gegevens vraagt en die auto-submit doet, dan..... kan niet foutgaan...?

Was dit het bedrijf dat niet ook ooit zei "640kb is altijd genoeg"?
15-01-2018, 10:45 door Anoniem
Voordat er wordt geklaagd of MS

Deze optie is ook in google chrome aanwezig
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.