image

AMD: Volgende week update voor Ryzen- en EPYC-processors

vrijdag 12 januari 2018, 10:59 door Redactie, 1 reacties

AMD komt volgende week met zogeheten microcode-updates om gebruikers van de Ryzen- en EPYC-processors tegen de Spectre-aanval te beschermen, zo heeft de chipfabrikant aangekondigd. Updates voor oudere processors zullen de komende weken verschijnen.

Net zoals andere moderne processors zijn ook de chips van AMD kwetsbaar voor de twee Spectre-aanvallen. De Meltdown-aanval is een probleem dat alleen bij Intel-processors speelt. Volgens AMD is de eerste Spectre-aanval via updates voor het besturingssysteem te verhelpen, maar vereist de tweede variant een microcode-update. De eerste van deze updates, bedoeld voor Ryzen- en EPYC-processors, wordt volgende week onder klanten en partners uitgerold.

Onlangs werd bekend dat een Windows-update om tegen de Spectre-aanval te beschermen bij gebruikers van bepaalde AMD-processoren voor problemen zorgde. Vanwege deze problemen besloot Microsoft de uitrol tijdelijk te staken. AMD meldt nu dat het probleem oudere processors raakt, namelijk de AMD Opteron, Athlon en AMD Turion X2 Ultra. De chipfabrikant werkt samen met Microsoft om het probleem te verhelpen en verwacht dat Microsoft volgende week de beveiligingsupdate weer zal uitrollen.

Reacties (1)
12-01-2018, 13:12 door Anoniem
oudere procs? ik heb gisteren een hagelnieuwe hp server met opteron gekocht..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.