image

Enigma Software klaagt Malwarebytes aan in Frankrijk

dinsdag 16 januari 2018, 13:00 door Redactie, 0 reacties

Enigma Software heeft anti-malwarebedrijf Malwarebytes in Frankrijk aangeklaagd, nadat het softwarebedrijf eerder in de Verenigde Staten een rechtszaak was gestart. Malwarebytes beschouwt twee programma's van Enigma Software, SpyHunter en RegHunter, als potentieel ongewenste programma's.

Zo wordt SpyHunter 4 door de beveiligingssoftware van Malwarebytes in quarantaine geplaatst en uitgeschakeld. Ook kunnen gebruikers SpyHunter niet eenvoudig installeren op systemen waarop Malwarebytes draait. Volgens Enigma beperkt Malwarebytes daarmee de keuze van Franse gebruikers om meerdere beveiligingsprogramma's op hun systeem te installeren en lopen ze daardoor mogelijk meer risico op cyberaanvallen.

Als onderdeel van de Franse rechtszaak heeft Enigma een rapport ingediend over de manier waarop Malwarebytes SpyHunter 4 blokkeert en het lastig voor gebruikers maakt om dit te omzeilen. Enigma Software haalde in de Verenigde Staten in eerste instantie bakzeil. De rechter stelde dat Malwarebytes op immuniteit kan rekenen wat betreft de claims van Enigma Software. Tegen die uitspraak ging het softwarebedrijf in beroep. Of Enigma Software ook in andere landen rechtszaken tegen Malwarebytes zal beginnen is onbekend.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.