image

Facebook looft beurzen uit om internetveiligheid te verbeteren

dinsdag 23 januari 2018, 14:37 door Redactie, 4 reacties

Facebook heeft aan universiteitsonderzoekers en faculteiten, non-profitorganisaties en NGO's beurzen tot 100.000 dollar uitgeloofd om de veiligheid en privacy van internetgebruikers te verbeteren. "Ons doel is om de ontwikkeling van technologie aan te moedigen die in de praktijk kan worden toegepast, in plaats van puur onderzoek", aldus Facebook.

Het gaat dan bijvoorbeeld om maatregelen die gebruikers tegen phishing moeten beschermen, privacytechnologieën en security voor gebruikers in opkomende markten. Partijen die voor een beurs in aanmerking willen komen moeten een voorstel van maximaal twee pagina's opsturen waarin ze de praktische impact van hun onderzoek voor eindgebruikers beschrijven en hoe het geld zal worden gebruikt.

Afhankelijk van de eisen van het voorstel kan er een bedrag van maximaal 100.000 dollar worden uitgeloofd. Het inzenden van de voorstellen kan tot 30 maart. De winnaars worden tijdens de Black Hat-conferentie in Las Vegas in mei van dit jaar bekendgemaakt. Vorig jaar kondigde Facebook al aan dat het 1 miljoen dollar voor defensief cybersecurity-onderzoek beschikbaar zou gaan maken.

Reacties (4)
23-01-2018, 16:11 door Anoniem
Ik weet wel een leuke Linux instructie:

sudo apt-get remove facebook

Helpt inderdaad voor de internetveiligheid.
Dus kom maar op met die 100.000 dollar!
24-01-2018, 08:15 door Anoniem
Toevallig las ik net dit:
https://www.theguardian.com/media/2018/jan/23/never-get-high-on-your-own-supply-why-social-media-bosses-dont-use-social-media
Kort samengevat: de topmensen van social media-bedrijven gebruiken hun produkten zelf niet, heel gecontroleerd of laten het voor ze doen, en ze staan hun kinderen niet toe het te gebruiken. Waarom? Omdat het ontworpen is om verslavend te zijn. Ze willen zo veel mogelijk van de tijd en aandacht van hun gebruikers te pakken krijgen en doen dat door te zorgen dat je aan de lopende band dopamine-stootjes krijgt als je hun produkten gebruikt. En dat doen ze willens en wetens. Vandaar dat "eat your own dog food" niet wordt toegepast, maar wel het "never get high on your own supply" van drugsdealers.

In dat licht zou een van de meest effectieve maatregelen om de veiligheid en privacy van internetgebruikers te verhogen die dergelijke bedrijven kunnen nemen zijn om zichzelf op te heffen. Op de een of andere manier zie ik dat niet gebeuren.
24-01-2018, 08:54 door Anoniem
Door Anoniem: Ik weet wel een leuke Linux instructie:

sudo apt-get remove facebook

Helpt inderdaad voor de internetveiligheid.
Dus kom maar op met die 100.000 dollar!

Dit is geen Linux instructie maar een Advanced Package Tool instructie op Linux.
24-01-2018, 23:16 door Anoniem
Lees hier eens wat er eigenlijk zou moeten gebeuren met de huidige grote Tech-reuzen:
http://www.telegraph.co.uk/business/2018/01/23/worlds-tech-giants-abdicating-responsibility-says-salesforce/

Andere bedrijfssectoren zijn ook door een strenge reguleringsfase gegaan, zoals de tabaksindustrie.
Wanneer begint men aan facebook, Alphabet & google?

We zitten vooral in een hele grote vertrouwenscrisis.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.