image

D66: Overal sms-controle voor DigiD verhoogt gebruiksgemak

dinsdag 23 januari 2018, 14:04 door Redactie, 38 reacties

Bij het inloggen via DigiD zou altijd een via sms verkregen code moeten worden ingevoerd, aangezien dit gebruiksgemak en de veiligheid vergroten, zo stelt D66. Tijdens een recent algemeen overleg van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken stelde D66-Kamerlid Den Boer vragen over tweefactorauthenticatie bij DigiD.

Den Boer merkte op dat mensen op dit moment ervoor kunnen kiezen om bij DigiD enkel in te loggen met gebruikersnaam en wachtwoord, of ook met een sms-controle. "Waarom wordt deze keuze gegeven? Naast een hoog betrouwbaarheidsniveau vindt D66 het van belang dat DigiD ook praktisch is voor mensen om te gebruiken", aldus het Kamerlid. Doordat overheidsinstanties zelf mogen bepalen welk betrouwbaarheidsniveau van inloggen van toepassing is leidt dat tot verschillende vereisten voor het inloggen bij verschillende instanties.

"Soms schept dat onduidelijkheid. Bij DUO is bijvoorbeeld altijd een sms-controle nodig, maar bij mijn.overheid.nl, waar alle brieven van de overheid binnenkomen, hoeft die extra controle niet. Hoe verklaart de Staatssecretaris dit? Hoe kijkt de Staatssecretaris ertegen aan om overal hetzelfde hoge betrouwbaarheidsniveau te vragen? Dit verhoogt het gebruiksgemak en de veiligheid", aldus Den Boer (pdf).

Op de vragen van het D66-Kamerlid laat staatssecretaris Knops weten dat het uiteindelijk de bedoeling is dat overal hetzelfde niveau wordt gebruikt. "Dit gebeurt niet allemaal onmiddellijk. De nieuwe Wet digitale overheid zal hiervoor een kapstok, een kader, moeten bieden. Uiteindelijk moeten alle uitvoeringsorganisaties op hetzelfde niveau werken en het liefst zo snel mogelijk. Dat is het doel."

Voor de zomer zal Knops een wetsvoorstel over het onderwerp indienen. Aan de hand daarvan kan worden gekeken wanneer alle overheidsinstanties hetzelfde betrouwbaarheidsniveau zullen gebruiken. Hij merkt op dat het verschil in betrouwbaarheidsniveau niet wil zeggen dat er niet veilig genoeg gewerkt wordt. "Als dat zo was, zouden we daar onmiddellijk op ingrijpen." Vorig jaar werd DigiD met sms-controle al verplicht door de politie voor het doen van online aangifte.

Reacties (38)
23-01-2018, 14:14 door Hyper
Waarom maken ze geen authenticator voor mensen zonder GSM of voor mensen die SMS niet veilig genoeg vinden?
23-01-2018, 14:18 door [Account Verwijderd]
Door Hyper: Waarom maken ze geen authenticator voor mensen zonder GSM of voor mensen die SMS niet veilig genoeg vinden?
Of Google Authenticator. Of nog beter zoiets als NETIQ Authenticator.
23-01-2018, 14:40 door Anoniem
Door Hyper: Waarom maken ze geen authenticator voor mensen zonder GSM of voor mensen die SMS niet veilig genoeg vinden?

Waarom zou inloggen via de pc en bevestigen via sms niet veilig genoeg zijn? Het zijn twee afzonderlijke apparaten op twee afzonderlijke netwerken.
Ik heb geen smartphone (wel een eenvoudige gsm) en ik heb thuis alles bedraad (wifi staat uit). Erg knap als je als hacker beide apparaten tegelijk weet te compromitteren.
Kijk, wanneer je beide apparaten op wifi aansluit, tja, dan creëer je zelf een stukje onveiligheid. Gelukkig weten mijn pc en gsm niet eens wat wifi betekent.
23-01-2018, 14:56 door Anoniem
En dan moet ik zeker ook een Nederlands GSM nummer hebben om me nog meet digid door m'n strot te laten drukken?

Ik WIL helemaal gene digid!
23-01-2018, 15:00 door Anoniem
Door Hyper: Waarom maken ze geen authenticator voor mensen zonder GSM of voor mensen die SMS niet veilig genoeg vinden?
Die is er al, de DigiD app.
23-01-2018, 15:12 door Bladie
Jammer (maar begrijpelijk) dat de SMS-code zo "moeilijk" is en niet/slecht te copy-pasten; de DigiD-app werkt daarom veel handiger (en een mogelijke Google Authenticator, Yubikey, etc.).
23-01-2018, 15:17 door Anoniem
Je blijft je verbazen over de onzin die deze idioten uitkramen. Dit land zou een stuk beter af zijn zonder D66-ers.
23-01-2018, 15:19 door Anoniem
Interessant: D66 vindt het gebruiksvriendelijker als je altijd een SMS nodig hebt?
"Vanaf nu bepalen WIJ dat je extra handelingen doen EN DAT IS MAKKELIJKER VOOR JOU!!!" Is dat de partij die op haar web pagina heeft staan "D66 kiest voor nieuwe groei en meer vrijheid," Dat begrijp ik niet: sinds wanneer is directief voorschrijven een teken van meer vrijheid?

En wat betreft veiligheid: het is de standaard binnen de overheid dat de opsteller van informatie de classificatie bepaald, dus door wie het gelezen mag worden, welke autorisaties nodig zijn.
Dus D66, laat het aan de eigenaar van de web site over om te bepalen wat nodig is, in plaats van alles op het hoogst mogelijke niveau te willen beveiligen. Dat wordt al te vaak gedaan door mensen die het niet snappen en zichzelf willen indekken...

Q
23-01-2018, 15:24 door Anoniem
Bij het inloggen via DigiD zou altijd een via sms verkregen code moeten worden ingevoerd, aangezien dit gebruiksgemak en de veiligheid vergroten, zo stelt D66.

De verplichting om altijd een sms code te gebruiken, vergroot de veiligheid. Het vergroot *niet* het gebruikersgemak. Wel een goed voorstel, vanuit het oogpunt van veiligheid !
23-01-2018, 15:26 door Anoniem
Optionele 2-factor authenticatie is geen beveiliging. Immers hoef jijzelf niet aan te tonen dat jij jezelf bent. Dat weet je al. Een crimineel, die je account misbruikt, zal ervoor kiezen de SMS code niet te gebruiken. Wat dat betreft is optionele 2FA niets meer of minder dan schijnveiligheid. Het zou goed zijn indien ze dit aanpassen.
23-01-2018, 15:27 door Anoniem
Waarom maken ze geen authenticator voor mensen zonder GSM of voor mensen die SMS niet veilig genoeg vinden?

Zal vast en zeker uiteindelijk ook komen. Nu is het verplichten van 2FA in ieder geval een stap in de goede richting.
23-01-2018, 15:38 door Anoniem
Op de vragen van het D66-Kamerlid laat staatssecretaris Knops weten dat het uiteindelijk de bedoeling is dat overal hetzelfde niveau wordt gebruikt.

Langzaam maar zeker gaan we naar een veilige DigiD omgeving ? Zou knops vinden dat regels over bijvoorbeeld password complexity voor ambtenaren ook stapje voor stapje in moeten worden gevoerd ? ;)

Veiligheid moet je niet geleidelijk invoeren. Net zoals je password complexity niet stapje voor stapje invoert. Vanaf volgende week een hoofdletter, maandje later een getal erbij, en eind van het jaar moet je ook nog een speciaal teken toevoegen ?
23-01-2018, 15:51 door Anoniem
Ik denk niet dat ook nog een telefoonnummer moeten opgeven mijn gebruiksgemak zal verhogen. Maarja, ik ben maar burger en niet eens lid van D66, dus naar mij luisteren ze toch al minstens twee keer niet.
23-01-2018, 16:00 door Anoniem
Door NedFox:
Door Hyper: Waarom maken ze geen authenticator voor mensen zonder GSM of voor mensen die SMS niet veilig genoeg vinden?
Of Google Authenticator. Of nog beter zoiets als NETIQ Authenticator.

Dan ga je er vanuit, dat iedereen een smartphone heeft. Dat is echt niet het geval en zal ook nooit komen.
23-01-2018, 16:17 door Anoniem
Als de overheid toch een tweede authenticatie methode aan de bevolking wenst op te leggen, dan moet dat standaard een SMS mogelijkheid zijn. SMS is laagdrempelig, want iedereen heeft een mobiele telefoon, maar niet iedereen heeft een smartphone. Al die andere mogelijkheden zouden optioneel kunnen worden aangeboden.
Persoonlijk zou het aanbevelenswaardig zijn indien de burger deze optie middels een chipkaart en kaartlezer zou worden aangeboden, en ik meen dat die mogelijkheid al ergens door een overheid in praktijk is genomen.
23-01-2018, 16:21 door Anoniem
Krijgen we dan allemaal een mobiel van de Staat?
23-01-2018, 16:23 door Anoniem
Bij het inloggen via DigiD zou altijd een via sms verkregen code moeten worden ingevoerd, aangezien dit gebruiksgemak en de veiligheid vergroten, zo stelt D66

Hoezo vergroot dit het "gebruiksgemak" van DigiD.
Je moet dan weer een extra handeling verrichten. :-)
Voor een deel van de bevolking is dit juist een extra irritant. Die willen gewoon hun ding doen.


Den Boer merkte op dat mensen op dit moment ervoor kunnen kiezen om bij DigiD enkel in te loggen met gebruikersnaam en wachtwoord, of ook met een sms-controle. "Waarom wordt deze keuze gegeven? Naast een hoog betrouwbaarheidsniveau vindt D66 het van belang dat DigiD ook praktisch is voor mensen om te gebruiken", aldus het Kamerlid.

Dit roept dan de wedervraag op of D66 of de overheid bereid is om aan alle burgers mobiele telefoons beschikbaar gaat stellen om aan deze nieuwe "verplichting" van dhr Den Boer te voldoen. En dat elke twee jaar opnieuw.
Of korting op hun belastingaangifte?

Er wordt door deze politicus maar weer eens voorbij gegaan aan het feit dat niet alle Nederlanders mobiele telefoons hebben, of een andere reden hebben om SMS-authenticatie niet te (willen) gebruiken. Waarom zou je daar rekening mee willen houden als politicus. (verkiezingen?)

Het lijkt erop dat deze politicus teveel in een ivoren toren leeft. Of in ieder geval te weinig inlevingsvermogen heeft met de "gewone burger" (politiek jeuk woord van 2017).
23-01-2018, 16:42 door Anoniem
Als gezond denkende sysadmin wil je Google hierbij echt niet betrekken. SMS is ook maar plain-text, die ook nog eens door mallware onderschept kan worden, dus dit uit veiligheid verplichten slaat ook nergens op en speciaal hiervoor een extra token is ook alleen maar lastig en duur.

Waarom kan het niet met een certificaat op je id-bewijs en een smartcard reader(liefst geïntegreerd in een laptop)?
23-01-2018, 16:44 door Anoniem
Het zal veilig zijn, maar het is soms bijzonder lastig. Toevallig gisteren voor mijn oude moeder iets proberen te regelen bij Cbr, maar met digid inloggen lukt niet want sms-controle is verplicht. Zij heeft geen mobiel, dus zal ik haar sms-controle via mijn mobiel moeten laten lopen. Irritant.
Voor bewindvoerders of andere personen die mensen helpen met regelen van zaken is die extra controle ook lastig en bijzonder tijdrovend.
23-01-2018, 16:53 door [Account Verwijderd]
"D66: Overal sms-controle voor DigiD verhoogt gebruiksgemak"

Lijkt de ING wel. Verhoogt ook het gebruiksgemak:
https://www.security.nl/posting/546969/ING+gaat+TAN-code+voor+bankzaken+na+30+jaar+uitfaseren
23-01-2018, 17:05 door Briolet
Door Hyper: Waarom maken ze geen authenticator voor mensen zonder GSM…

Je hebt geen GSM nodig om SMS-jes te ontvangen. Recentelijk kreeg ik nog een SMS-je op mijn vaste telefoon. Alleen kun je hem niet meer opvragen, nadat je de hoorn er weer oplegt.
23-01-2018, 17:27 door Anoniem
Door Anoniem: Optionele 2-factor authenticatie is geen beveiliging. Immers hoef jijzelf niet aan te tonen dat jij jezelf bent. Dat weet je al. Een crimineel, die je account misbruikt, zal ervoor kiezen de SMS code niet te gebruiken. Wat dat betreft is optionele 2FA niets meer of minder dan schijnveiligheid. Het zou goed zijn indien ze dit aanpassen.

Nee, optioneel voor die sites die niet zo belangrijk zijn. Maar de eigenaar van een web site met gevoelige data kan 2-factor verplicht stellen.

Kwestie van data classificatie en risico analyse goed uitvoeren en handelen naar de resultaten. Dus ook zonder dit voorstel van D66 kan je bedrijven aanspreken die zeer gevoelige data hebben maar geen SMS autenticatie afdwingen. Volledig overbodig voorstel dus.

Maar nee, politici willen in de krant en zoeken naar incidenten waar ze op kunnen reageren en daarmee heel "daadkrachtig" overkomen maar geen structurele oplossingen bieden
23-01-2018, 18:19 door Anoniem
Door Hyper: Waarom maken ze geen authenticator voor mensen zonder GSM of voor mensen die SMS niet veilig genoeg vinden?
UserID / Password en SMS... Hoeveel veiliger wil je het hebben?
23-01-2018, 18:19 door Anoniem
Ik woon in het buitenland en kan mijn oude Nederlandse nummer niet aanpassen naar mijn buitenlands nummer.
Kan wel maar met een hoop gedoe en alleen in Nederland.
23-01-2018, 19:00 door Anoniem
Geef alle burgers eenmalig 20 euro dan kunnen al die zeikerds zonder mobiel een prepaid telefoon kopen. Beter dan zonder 2FA. Natuurlijk is een fysieke 2FA (Yubikey b.v.) de beste optie. Geen Google erbij halen s.v.p. FreeOTP is ook een prima app voor 2FA.
23-01-2018, 21:46 door Bitwiper
Door Anoniem: UserID / Password en SMS... Hoeveel veiliger wil je het hebben?
O.a. het Nederlandse NCSC en het Amerikaanse NIST raden het gebruik van SMS voor 2FA af omdat het onvoldoende veilig is.

Zo is het vaak te eenvoudig om een telecom provider ervan te overtuigen dat "jouw" telefoon is gestolen of van de boot gevallen is, en "je" een nieuw nummer hebt. En er zijn meer bruikbare trucs. Je bent naïef als je denkt dat criminelen, die zo ver gaan dat ze in brievenbussen hengelen, geen gebruik van die trucs zullen maken.

Ja, naam + wachtwoord + SMS is veiliger dan zonder SMS. Maar de meerwaarde van het drietal is minimaal en geeft daarmee een vals gevoel van veiligheid.
24-01-2018, 07:28 door Bitwiper
Door Bitwiper: een nieuw nummer hebt
Excuus, in mijn vorige bijdrage bedoelde ik "een ander toestel hebt" want dat nummer moet natuurlijk hetzelfde blijven...
24-01-2018, 09:50 door Anoniem
SMS is laagdrempelig, want iedereen heeft een mobiele telefoon
Ja ja. Dat denkt D66. Net zoals ING denkt dat iedereen een smartphone heeft.
24-01-2018, 13:50 door Anoniem
Door Anoniem:
SMS is laagdrempelig, want iedereen heeft een mobiele telefoon
Ja ja. Dat denkt D66. Net zoals ING denkt dat iedereen een smartphone heeft.

Nogmaals: SMS kan ook gewoon via de vaste lijn. Wel even goed luisteren...

Overigens vraag ik me wel eens af of we nou perse voorzieningen in stand moeten blijven houden (of juist niet toepassen) omdat er een heel klein groepje mensen een uitzondering op de regel vormt. Misschien is het een idee om daar een apart procesje voor te maken.

De melkboer komt ook niet meer langs de deur ook al zijn er mensen die dat nog best handig zouden vinden. Hoor je nooit meer iemand over (jammer, want ik vond het wel leuk - die van ons had nog een echt paard voor zijn wagen).
24-01-2018, 14:05 door Anoniem
Door Anoniem: Hoezo vergroot dit het "gebruiksgemak" van DigiD.
Je moet dan weer een extra handeling verrichten. :-)
Moet je nou wel of geen SMS kiezen? Keuzes maken over dingen die je niet kan beoordelen is ook een vorm van ongemak, en er zijn echt wel mensen die dat knap lastig vinden. Ik kan me wel voorstellen dat er een groep is voor wie het ongemak van altijd een SMS-code moeten overtypen minder lastig is dan die keuze. Maar daarmee vind ik het nog geen superovertuigend argument.
Voor een deel van de bevolking is dit juist een extra irritant. Die willen gewoon hun ding doen.
En ik wil die drukke weg wel oversteken zonder al dat lastige links-rechts-links-kijken. En die spoorbomen negeer ik liever, die zijn verdomd lastig. Laat mij maar gewoon mijn ding doen en als een kip zonder kop oversteken.

In het fysieke domein zijn we gewend dat je soms even uit moet kijken, dat je met een mes in je vingers snijdt als je niet een beetje oplet, dat dingen aanbranden als je het gas niet uitdraait, noem maar op. Fietsen moet je leren voor je het kan, en voor autorijden moet je zelfs een examen halen.

Weegt het gemak van geen SMS zwaarder dan het ongemak van identiteitsdiefstal of gegevens die op straat liggen? Weegt het ongemak van 2FA bij je bank zwaarder dan het risico dat je rekening wordt leeggeplunderd? Of kan je in het digitale domein misschien toch ook beter even links-rechts-links kijken voor je oversteekt, even opletten dat je niets aan laat branden, een klein ongemak voor lief nemen dat de kans op ellende aanzienlijk verlaagt?

De weg van de allerminste weerstand is niet altijd de beste.
24-01-2018, 14:52 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Hoezo vergroot dit het "gebruiksgemak" van DigiD.
Je moet dan weer een extra handeling verrichten. :-)
[...]
Ik kan me wel voorstellen dat er een groep is voor wie het ongemak van altijd een SMS-code moeten overtypen minder lastig is dan die keuze. Maar daarmee vind ik het nog geen superovertuigend argument.

Voor een deel van de bevolking is dit juist een extra irritant. Die willen gewoon hun ding doen.
Weegt het gemak van geen SMS zwaarder dan het ongemak van identiteitsdiefstal of gegevens die op straat liggen?
[...]
De weg van de allerminste weerstand is niet altijd de beste.

Klopt, maar dan neemt niet weg dat er hele volksstammen zijn die niets hebben met beveiliging en ICT.
Om dan als politicus te stellen dat het "gebruiksgemak" vergroot wordt door een extra handeling waar die groep mensen het nut niet van inziet, dan heb je toch wel een plaat voor je harses.

Hoe vaak moeten digid-wachtwoorden wel niet gereset worden op jaarbasis. Als ik het me goed herinner was dit best hoog. Daar hebben die mensen dus al een probleem mee. Laat staan dat je dan 2FA gaat opleggen.

We leven helaas nog in een wereld/land van digibeten.
Dat computers, tablets, en telefoons wijd verspreid zijn, betekent nog niet dat mensen er (goed) mee om kunnen gaan.
En een computer-rijbewijs oid is nog steeds niet verplicht.
24-01-2018, 15:04 door Anoniem
Overigens vraag ik me wel eens af of we nou perse voorzieningen in stand moeten blijven houden (of juist niet toepassen) omdat er een heel klein groepje mensen een uitzondering op de regel vormt. Misschien is het een idee om daar een apart procesje voor te maken.

De melkboer komt ook niet meer langs de deur ook al zijn er mensen die dat nog best handig zouden vinden. Hoor je nooit meer iemand over (jammer, want ik vond het wel leuk - die van ons had nog een echt paard voor zijn wagen).

ING is geheel vrij om systemen die in onbruik geraakt zijn, niet langer in stand te houden. (Ik vraag me echter af of dit hier het geval is)
Maar zodra zoiets gebeurt voor het laatste finiaal of pinapparaat in het dorp dan breekt de pleuris uit.
Blijkbaar is er dus wel een ongeschreven regel dat je ook met minderheden rekening houdt als bank/bedrijf.

Maar goed, mocht ING tzt geen goed alternatief hebben, dan kunnen de mensen die niet met de app kunnen of willen werken altijd nog overstappen naar de concurrent. Dat is hun vrijheid.

En als genoeg mensen niet van het nieuwe businessmodel houden van ING, dan is dat het einde van de ING.
Net zoals de melkboer op een bepaald moment niet genoeg klanten meer had omdat het makkelijker was om de melk in de supermarkt met de andere boodschappen te kopen.
24-01-2018, 16:29 door Anoniem
Door Anoniem:
Overigens vraag ik me wel eens af of we nou perse voorzieningen in stand moeten blijven houden (of juist niet toepassen) omdat er een heel klein groepje mensen een uitzondering op de regel vormt. Misschien is het een idee om daar een apart procesje voor te maken.

De melkboer komt ook niet meer langs de deur ook al zijn er mensen die dat nog best handig zouden vinden. Hoor je nooit meer iemand over (jammer, want ik vond het wel leuk - die van ons had nog een echt paard voor zijn wagen).

ING is geheel vrij om systemen die in onbruik geraakt zijn, niet langer in stand te houden. (Ik vraag me echter af of dit hier het geval is)
Maar zodra zoiets gebeurt voor het laatste finiaal of pinapparaat in het dorp dan breekt de pleuris uit.
Blijkbaar is er dus wel een ongeschreven regel dat je ook met minderheden rekening houdt als bank/bedrijf.

Maar goed, mocht ING tzt geen goed alternatief hebben, dan kunnen de mensen die niet met de app kunnen of willen werken altijd nog overstappen naar de concurrent. Dat is hun vrijheid.

En als genoeg mensen niet van het nieuwe businessmodel houden van ING, dan is dat het einde van de ING.
Net zoals de melkboer op een bepaald moment niet genoeg klanten meer had omdat het makkelijker was om de melk in de supermarkt met de andere boodschappen te kopen.

Aanvulling:

Bij de overheid heb je als burger gedwongen winkelnering. Je kunt niet naar de concurrent overstappen.
De overheid heeft dan ook een zorgplicht. En moet dus rekening houden met "minderheden", die niet mee kunnen (of willen).
Zodra de overheid een concurrent toestaat op hun "markt", dan wordt het een ander verhaal. :-)

In het voorbeeld van de melkboer:
De melkboer mag het zijn klanten niet onmogelijk/moeilijk maken om zijn product af te nemen door barrieres op te leggen (bv jij moet altijd schoenen met stilettohakken dragen), als die melkboer een monopolie heeft op zijn markt.
25-01-2018, 07:14 door karma4
Door Anoniem: ....
In het voorbeeld van de melkboer:
De melkboer mag het zijn klanten niet onmogelijk/moeilijk maken om zijn product af te nemen door barrieres op te leggen (bv jij moet altijd schoenen met stilettohakken dragen), als die melkboer een monopolie heeft op zijn markt.

De melkboer is al lang geleden verdwenen of er alternatieven voor zijn maakt niet uit. Uitstervende dorpen.

Eisen op geslacht kleding gewicht etc zijn volkomen normaal.
Soms heet het positieve discriminatie dan wel een mismatch met profielschets. Model je moet de kledingmaat passen.
Raar is dat zoiets vaak 1 kant uit gaat uit politieke correctheid.
Ik heb nog niemand horen afgeven op al die kleurlingen berbers door songhoi malinezen voor wat er allemaal aan foute zaken gebeurden in de vroege middeleeuwen.
29-01-2018, 15:47 door Anoniem
Ik gebruik wel Digid voor berichtenbox maar SMS functie werkt niet op mijn telefoon. En noch Digid en noch provider wil helpen om het wel te laten werken!
15-01-2019, 07:19 door Anoniem
DigiD is een bonk van ellende een mislukt overheids project de burger op zadelen met deze troep .
Nu zeggen nog het is verplicht.
Nou heren van de overheid ik laat me niks verplichten .
15-01-2019, 07:25 door Anoniem
klein ongemak voor lief nemen schrijft de boer D66
Nou heer het is één bak ellende dat hele DigiD
Ik gebruik het niet meer .!!
Nu kunnen ze het verplichten nou heer daar lach ik om verplichtingen van de overheid ik ben als vrij mens geboren en laat me niks verplichten.
18-05-2019, 14:15 door Anoniem
D66 die altijd verkondigd de partij te zijn voor Nederlanders in het Buitenland, heeft hier nu even niet bij stil gestaan. het is voor Nederlanders in het buitenland al een ramp om een activeringscode te krijgen, daar je bij de balie in Nederland moet verschijnen hiervoor of een van de weinige ambassades. Nu als je dan de DigiD werkend hebt , kun je dit opnieuw doen, als je je telefoonnummer (vast of mobiel) wilt koppelen voor SMS verificatie. Met als gevolg dat men weer af moet reizen naar Nederland. Dit geldt niet alleen voor mensen in Europa, maar over de hele wereld. Men kan nu niet meer inloggen bij het UWV sinds een paar dagen. Of je maar even in Nederland een nieuwe code op gaat halen.
Stichting Grenzeloos Onder Een Dak. Zie ons DigiD rapport op de website en Nieuwsbrief.
www.stichtinggoed.nl
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.