image

De Nederlandsche Bank waarschuwt voor phishingmails

woensdag 31 januari 2018, 17:34 door Redactie, 1 reacties

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt voor phishingmails die mogelijk naar aanleiding van de recente ddos-aanvallen tegen banken kunnen worden verstuurd. "Het is niet ongebruikelijk dat DDoS-aanvallen op banken worden gevolgd door een toename in phishingmails aan de rekeninghouders", aldus DNB.

De organisatie stelt dat criminelen proberen om gebruik te maken van de ophef over dergelijke aanvallen om rekeninghouders makkelijker gevoelige gegevens over hun bankrekening te ontfutselen. "Als u een e-mail krijgt waarin de ontvanger wordt gevraagd gegevens in te voeren zoals pincodes en bankrekeningnummers, doe dit dan niet en gooi de e-mail weg. Een bank zal u nooit via de e-mail of via de telefoon om dit soort gegevens vragen", zo laat DNB verder weten.

Vijf jaar geleden, toen banken ook met ddos-aanvallen te maken kregen, werd er ook voor phishingmails gewaarschuwd die naar aanleiding van de aanvallen waren verstuurd. Zie hieronder een voorbeeld van een dergelijke e-mail.

Image

Reacties (1)
31-01-2018, 17:58 door Anoniem
"Het is niet ongebruikelijk dat DDoS-aanvallen op banken worden gevolgd door een toename in phishingmails aan de rekeninghouders", aldus DNB.

Ik hou mijn hart vast: komen ze dan straks met wel bijna 1-mail-per-seconde mijn postbus binnen ??

Wat heb je dan?
Een mailddos?

o, ôô
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.