image

IT'er krijgt jaar cel voor saboteren switches spoorwegmaatschappij

woensdag 14 februari 2018, 14:21 door Redactie, 1 reacties

Een 46-jarige man is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en dag voor het saboteren van de core-switches van de Canadian Pacific Railway (CPR), zijn voormalige werkgever. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De man was twee jaar werkzaam als it'er bij de CPR en zou eind 2015, na een schorsing van twaalf dagen, wegens insubordinatie ontslagen worden. De CPR ging echter akkoord met het verzoek van de man dat hij zelf ontslag zou nemen. In zijn ontslagbrief verklaarde hij alle eigendommen van het bedrijf terug te geven, waaronder zijn laptop en het apparaat om op afstand in te loggen.

Voordat hij zijn laptop teruggaf logde hij in op de core-switches van de Canadian Pacific Railway. Deze apparaten spelen een zeer belangrijke rol in het netwerk en zijn onder andere verantwoordelijk voor het verwerken van grote hoeveelheden verkeer. Eenmaal ingelogd op de core-switches verwijderde de ex-medewerker bestanden, beheerderaccounts en veranderde de wachtwoorden van de resterende beheerderaccounts. Daardoor had de CPR geen toegang meer tot deze switches.

Vervolgens besloot de man zijn sporen te verbergen door de harde schijf van zijn laptop te wissen voordat hij die teruggaf. Twee weken later tijdens het oplossen van netwerkproblemen ontdekten CPR-werknemers dat ze niet meer op de core switches konden inloggen. Via een "riskante herstartprocedure" wist het bedrijf weer toegang te krijgen, aldus de verklaring van het ministerie. In de logbestanden van de switches werden vervolgens de activiteiten van de ex-werknemer ontdekt.

De Canadian Pacific Railway is een Canadese goederenspoorlijn die van Canada tot de Verenigde Staten loopt. De ex-werknemer was werkzaam op het Amerikaanse hoofdkantoor in Minneapolis.

Reacties (1)
18-02-2018, 18:43 door NeoRGx2siioKeTsiOomNjiM
Men zou eigenlijk mogen nadenken over het opnieuw invoeren van de middeleeuwse ''schandpaal''.
En dan een jaar en een dag een nationale tour uitvoeren om elke grote tot middelgrote stad te bezoeken.
Voor het publiek gratis eieren en tomaten om te oefenen.
En voor de beklaagde een afdakje tegen de regen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.