image

Western Union waarschuwt voor datalek na hack van leverancier

woensdag 14 februari 2018, 14:48 door Redactie, 0 reacties

Western Union heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek nadat een leverancier van de financieel dienstverlener werd gehackt. In een brief die klanten ontvingen laat Western Union weten dat het om een leverancier gaat die voor beveiligde opslag werd gebruikt, maar een naam wordt niet genoemd.

Op de systemen van deze leverancier stonden persoonlijke gegevens van Western Union-klanten, waaronder banknaam, contactgegevens, transactiebedragen, transactietijden, transactie-identificatiecodes en Wester Union-accountnummers. Volgens de dienstverlener was de data op zo'n manier opgeslagen dat die lastig voor anderen te gebruiken zou zijn, maar verdere informatie wordt niet gegeven.

Getroffen klanten kunnen nu kosteloos 12 maanden lang hun krediet laten monitoren. Vanwege de hack heeft Western Union besloten om naar een andere leverancier over te stappen, zo blijkt uit de brief die door The Register werd gepubliceerd. De dienstverlener benadrukt dat de eigen systemen niet zijn gehackt en betaalkaartgegevens niet zijn gecompromitteerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.