image

Halt: Verschuiving van offline naar online jeugdcriminaliteit

donderdag 15 februari 2018, 13:54 door Redactie, 1 reacties

Er vindt een verschuiving van offline naar online jeugdcriminaliteit plaats, zo stelt Halt in het vandaag gepubliceerde jaarverslag (pdf). Het gaat dan om zaken als ongewenste sexting, online pesten en cybercrime. Vorige jaar heeft Halt als pilot ook een aantal 'cyberzaken' behandeld.

Bij deze pilot, die onlangs in het nieuws kwam, moesten jongeren een werkopdracht bij een it-bedrijf uitvoeren. Het ging onder andere om de zaak van een 15-jarige jongen die een webshop had gehackt. "Door de gesprekken met mij, de leeropdrachten en twee intensieve dagen waarbij hij zijn werkopdracht heeft uitgevoerd bij een it-bedrijf is hij niet meer bezig met het hacken op een 'strafbare manier'. Tegenwoordig heeft hij zich aangesloten bij HackerOne, een platform waarbij hij het hacken op een legale manier kan inzetten", aldus een Halt-medewerker. De organisatie laat weten dat het de komende tijd de kennis van onder andere cybercrime gaat uitbreiden.

Reacties (1)
15-02-2018, 21:46 door Anoniem
Die verschuiving vind al jaren plaats omdat de wereld steeds digitaler word. Nu is wel het moment om er aandacht aan te geven. Het grote boze internet moet immers aan banden gelegd worden. Al die 'cyberzaken' het is werkelijk verschrikkelijk. ???? Denk ook dat Halt wel echt het verschil gaat maken, dat doen ze al zo lang als ik me kan herinneren met hun flut straffen. Echt een instituut dat indruk maakt op een gemiddelde jongere.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.