image

Equifax: Data 147 miljoen Amerikanen gestolen bij hack in 2017

vrijdag 2 maart 2018, 09:51 door Redactie, 2 reacties

Bij de hack van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Equifax vorig jaar zijn de gegevens van in totaal 147 miljoen Amerikanen gestolen. Tijdens het onderzoek naar de aanval bleek dat er van veel meer mensen gegevens zijn gestolen dan in eerste instantie bekendgemaakt was. Equifax werd vorig jaar mei gehackt via een beveiligingslek in Apache Struts waarvoor begin maart al een update was verschenen.

Het bedrijf liet eerst weten dat de aanvallers de gegevens van 143 miljoen Amerikanen hadden gestolen, waaronder social security nummers, adresgegevens en geboortedata. Vorig jaar oktober meldde Equifax dat de aanvallers de gegevens van een extra 2,5 miljoen Amerikanen hadden gestolen. Nu komt de kredietbeoordelaar met een zelfde bericht. De aanvallers hebben namelijk de gegevens van nog eens 2,4 miljoen Amerikanen buitgemaakt die geen onderdeel van het eerder genoemde aantal slachtoffers uitmaakten. Het totaal aantal getroffen Amerikanen komt daarmee uit op zo'n 147 miljoen.

Equifax zal deze tot nu toe onbekende slachtoffers waarschuwen en gratis bescherming tegen identiteitsdiefstal bieden, aldus de aankondiging. Mozilla heeft inmiddels een petitie bij het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) ingediend waarin wordt opgeroepen om een uitgebreid onderzoek naar Equifax in te stellen en de kredietbeoordelaar aan te pakken. Onlangs werd bekend dat het CFPB niet van plan is om een onderzoek naar het incident uit te voeren.

Reacties (2)
02-03-2018, 13:10 door Anoniem
Equifax, net als de slimme beursjongens hier in Nederland, hun bonusjes mogen ze houden.

Er wordt echter geen ruchtbaarheid aan gegeven door de politiek. Even stiekem geregeld.

Lekker weer dat meten met twee maten, in de U.S. of A. schijnt dat uitgevonden te zijn.

Hoe noemden we dat ook weer? Oh, ja "too big too fail" en als er ellende is, is die er voor de burger,
want die betaalt uiteindelijk het gelag.
03-03-2018, 12:34 door Anoniem
In juli 2017 waren er ongeveer 326,5 miljoen Amerikanen. Bijna 19% hiervan was 14 jaar of jonger. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/us.html Deze jongeren zullen naar alle waarschijnlijkheid nog niet bij een bedrijf als Equifax geregistreerd staan.
Er is dus van wel 55% van de bevolking gegevens gestolen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.