image

CBS: Meer Nederlanders maken gebruik van overheidssites

maandag 19 maart 2018, 09:58 door Redactie, 2 reacties

Het aantal Nederlanders dat van overheidswebsites gebruikmaakt is vorig jaar gestegen, zo meldt het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). In 2017 bezocht 73 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder een overheidssite, vier procentpunt meer dan in 2016.

Onder overheidswebsites vallen onder andere sites van burgerzaken van gemeenten of de belastingdienst, maar ook waterleveranciers, gezondheids- en onderwijsinstellingen. Van de Nederlanders die websites van overheden en publieke instanties bezochten was ruim twee derde op zoek naar informatie. Bijna de helft heeft documenten gedownload, iets meer dan de helft stuurde documenten via internet terug.

Websites van overheidsinstanties werden door meer mensen geraadpleegd dan websites van andere publieke instanties, respectievelijk 68 procent tegen 54 procent. Hoogopgeleiden maken vaker gebruik van overheidssites dan middelbaar- of laagopgeleiden. Het percentage hoogopgeleiden dat de sites bezocht is twee keer zo groot als het percentage laagopgeleiden. Verder hebben mannen (76 procent) vaker via internet contact met overheidsinstanties en andere publieke instanties dan vrouwen (bijna 70 procent), aldus het CBS.

Reacties (2)
19-03-2018, 10:38 door Anoniem
Volkomen terecht dus dat je alle Nederlanders maar dwingt alleen nog via website met de overheid te communiceren. Ja toch? CBS zegt het toch? Nou dan!
19-03-2018, 13:33 door Anoniem
Volkomen terecht dus dat je alle Nederlanders maar dwingt alleen nog via website met de overheid te communiceren. Ja toch? CBS zegt het toch? Nou dan!

Daar gaat het CBS toch helemaal niet over ? CBS gaat over getallen, niet over verdere politieke meningen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.