image

Gegevens 150 miljoen gebruikers MyFitnessPal-app gestolen

vrijdag 30 maart 2018, 11:28 door Redactie, 4 reacties

Aanvallers hebben in februari de gegevens van 150 miljoen gebruikers van de MyFitnessPal-app van sportkledingfabrikant Under Armour gestolen, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het gaat gaat om gebruikersnamen, e-mailadressen en met het Bcrypt-algoritme gehashte wachtwoorden.

Een deel van de wachtwoorden was echter met het zwakkere sha-1-algoritme gehasht. Het algoritme bepaalt hoe eenvoudig het voor een aanvaller is om de gehashte wachtwoorden te kraken en zo het oorspronkelijke wachtwoord te achterhalen. MyFitnessPal is een gratis smartphone-app voor Android en iOS die voeding en beweging bijhoudt en advies geeft over de optimale inname van calorieën. Op 25 maart ontdekte Under Armour dat de gegevens van gebruikers waren gestolen. Hoe het bedrijf hierachter kwam en hoe de gegevens precies zijn buitgemaakt wordt niet vermeld. Vanwege de datadiefstal moeten alle gebruikers hun wachtwoord wijzigen.

Daarnaast zijn gebruikers via e-mail ingelicht. Under Armour geeft op de eigen website uitleg hoe gebruikers kunnen herkennen dat de e-mail van het bedrijf afkomstig is en wanneer het om een mogelijke phishingmail gaat. De verstuurde e-mail vraagt gebruikers niet om een link of bijlage te openen of persoonlijke informatie te verstrekken. Wanneer de e-mail hier wel om vraagt is het waarschijnlijk een phishingmail, aldus Under Armour. Ook heeft het bedrijf de verstuurde e-mail online gezet zodat gebruikers die kunnen vergelijken met het ontvangen bericht. Als laatste adviseert het bedrijf om geen links of bijlagen in verdachte mails te openen.

Reacties (4)
30-03-2018, 11:46 door Anoniem
wel laat met het nieuws jongs de NOS was jullie voor dat ben ik niet gewoon :-D
31-03-2018, 22:25 door Werkezel
Hebbe ze nouw ook me sportschool gehackd?
01-04-2018, 20:15 door Anoniem
Door Werkezel: Hebbe ze nouw ook me sportschool gehackd?

Eventueel is het prettig voor elk ander als je serieuze reacties erop plaatst en fatsoenlijk Nederlands typt. Ik ben geen Hagenees en vind dit een afschuwelijke taal.

Bedankt!
01-04-2018, 21:39 door Anoniem
Waar ik nog het meest verbaasd over ben is dat er dus blijkbaar 150 miljoen mensen zijn die denken dat ze zo'n app nodig hebben....

Tijden veranderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.