image

Mozilla vraagt gebruikers naar mening over Facebook

woensdag 4 april 2018, 10:11 door Redactie, 5 reacties

Mozilla is een onderzoek gestart waarbij het internetgebruikers naar hun mening over Facebook vraagt. Vanwege het dataschandaal met Cambridge Analytica kwam de browserontwikkelaar al met een speciale Firefox-extensie om de privacy van Facebookgebruikers beter te beschermen.

Nu wil Mozilla via een kleine enquête weten wat mensen van Facebook vinden. Zo wordt er onder andere gevraagd naar het kennisniveau van gebruikers, wie er verantwoordelijk is voor het beschermen van gegevens op internet, of de gebruiker zich zorgen maakt over de veiligheid van persoonlijke informatie op internet en of gebruikers zouden willen betalen voor een versie van Facebook die niet verdient aan het verzamelen en verkopen van de persoonlijke informatie van gebruikers.

Mozilla zegt dat het de enquête wil gebruiken zodat het beter kan opkomen voor gebruikers en hun persoonlijke informatie op internet. "We beloven dat we geen van je persoonlijke identificeerbare informatie voor gerichte advertenties zullen gebruiken. We beloven dat we deze data niet aan derde partijen verkopen. En we beloven dat we de resultaten van deze enquête op een transparante en open manier met je zullen delen", zo laat de browserontwikkelaar verder weten.

Reacties (5)
04-04-2018, 10:13 door Anoniem
een schande!
volledig waardeloos!

TheYOSH
04-04-2018, 10:20 door Anoniem
Mozilla kan beter eens beginnen aan het oplossen van oude problemen die soms al jaren worden gerapporteerd maar nooit opgelost zonder steekhoudende reden. Het schort aan inlevingsvermogen en prioriteitenstelling.
04-04-2018, 13:13 door Wim ten Brink
Het probleem is meer dat er een strijd is om gebruikersdata. Deze wordt waardevoller als er minder bedrijven zijn die deze data kunnen ophalen. En net als Facebook en Google heeft Mozilla als doel het verzamelen van gebruikersdata via hun web browser en andere sites. Dat zij daar verder zorgvuldig mee om gaan is iets waar wij als gebruikers maar op moeten vertrouwen, net als bij Google en Facebook.
Kijk maar eens wat FireFox zelf doorgeeft aan Mozilla: https://www.mozilla.org/en-US/privacy/firefox/
Bekijk ook even https://blog.mozilla.org/futurereleases/2017/09/06/data-just-living/
Nu wil ik best geloven dat Mozilla goede bedoelingen heeft, hoor. Maar dat geloof ik ook bij Facebook en Google en andere sociale media. Maar ik besef ook goed dat alles wat ik online doe en zeg, inclusief dit commentaar, uiteindelijk in een data collectie terecht komt waar het wordt geanalyseerd en verwerkt tot informatie. Met welk doel? Geen idee! Maar als ik niet wil dat gevoelige informatie over mijzelf in dergelijke collecties komt dan moet ik er zelf voor zorgen dat dit niet online komt. Dat is mijn verantwoording, niet die van Mozilla!
04-04-2018, 18:11 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 04-04-2018, 18:40
Hééé daar is 'tie weer: iiiiiiiiiiiiiiiiiiiit's MOZILLA TIME!!
Hè hè eindelijk tijd voor Mozilla, Geen dag zonder Mozilla. Geen nacht zonder Mozilla.... "Ik heb van Mo Mo Mo Mo Mozilla gedroomd..." Mozilla zus, Mozilla zo, Mozilla hier, Mozilla daar.

Het lijkt de Becel reclame wel!
Het lijkt de koffietijd van het internet wel!



Hrmmpff....Bij gebrek aan vrije keuze ben ik op mijn werk met al mijn zakelijke bookmarks zelfs gemigreerd naar IE sinds gisteren. Een dieptepunt.

Oh ehh... dit ook:

http://gs.statcounter.com/

Dat bruine lijntje onderaan dus. Langzaam maar gestaag.
04-04-2018, 20:28 door Anoniem
Netjes dat ze het vragen, Chrome kijkt zelf wel hoe je je gedraagt op het net :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.